Manisa'da Bugün

ŞEHİR HASTANESİ’NDE HİZMET TARİHİ 2018

SAĞLIK

Manisa İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan, yapımı devam eden Şehir Hastanesi’nin 2018 yılının ilk aylarında hizmete açılacağını müjdeledi. 372 milyon TL’lik projede şu ana kadar inşaatın yüzde 20’si hayata geçirildi.

HABER:BERFİN ADICAN
Yapımı yılan hikayesine dönen Şehir Hastanesi’yle ilgili açıklama yapan Manisa İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan, inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini bildirdi. Kaplan, 372 milyon TL maliyetli hastanenin 2018 yılının ilk aylarında hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

İNŞAATIN YÜZDE 20’Sİ TAMAMLANDI
Manisa Devlet Hastanesi’nde düzenlenen bir açılış programında konuşan İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan, Şehir Hastanesi inşaatında yüzde 20 gibi bir bitiş rakamına ulaştıklarını aktardı. Hastane temeline deprem izolatörlerinin yerleştirildiğini belirten Metin Kaplan, "Manisa Şehir Hastanesi, 600 yataklı bir Eğitim ve Araştırma Hastanesi formatında yapılıyor. Şu anda inşaat gerçekleştirme oranımız yüzde 20. 372 milyon TL’lik ciddi bir yatırım yapılıyor. İnşaatın temel aşamasındayız. İlk kat zemin betonları atıldı. Temelin kolonları çıktı ve o kolonlara deprem izolatörleri yerleştirildi. İzolatörlerin üzerine ikinci bir taban atılacak. “ dedi.

HİZMET TARİHİ 2018
Şehir Hastanesi’nin yapımında 5 kule vinç ile 200 işçinin çalıştığını ifade eden İl Sağlık Müdürü Kaplan, 1,5 ay sonra işçi sayısının 400’e çıkarılacağının altını çizdi. Tam donanımlı hastanenin 2018 yılında halkla buluşacağını söyleyen Metin Kaplan, "2018’in ilk aylarında Şehir Hastanesi’ni açacağız. Hastanede yanık ünitesinden kardiyovasküler cerrahi ve kemoterapi ünitelerine, her türlü hizmeti en üst seviyede verebileceğiz. Şehir Hastanesi beklediğimizden daha hızlı ve daha güzel gidiyor. Hiçbir sıkıntı yok.” diye konuştu.

MERKEZEFENDİ’DE ÇALIŞMALAR DEVAM
Şehir Hastanesi’nin ardından Manisa’nın ikinci büyük hastanesi olacak Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde devam eden çalışmalar hakkında basın mensuplarını bilgilendiren Metin Kaplan,"Merkezefendi Devlet Hastanesi 400 yataklı. Orada da temel çalışmalarımız bitti. Şubat ayında deprem izolatörleri gelecek. Bu hastane yoğun bakım ünitesiyle birlikte 550 yataklı olacak. Odalarımızda tek kişilik yatak, banyo ve lavabo bulunacak. Yoğun bakım problemleri tamamen çözülecek. Merkezefendi de 2017’nin son aylarına doğru açılacak." dedi.

RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HASTANESİ İÇİN YENİ YER

Manisa’daki sağlık yatırımlarıyla ilgili bir diğer konu da Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nin taşınma süreciydi. Konu hakkında bilgi veren Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Korkmaz, “Yüksek güvenlikli adli psikiyatri Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi için de yer bulduk. Orman Bölge Müdürlüğü’nden arazi tahsisatı yapıldı. Yukarıkayapınar Köyü’nden bir arazi verildi. Şu anda gerekli çalışmalar başladı. Araziyle ilgili problem çözülmüş oldu. Şu anki Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi bölge hastanesi, 640 yatakla hizmet veriyor. Bu her ile yayılmaya başladığında 200 yatağa kadar çekilecektir. Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi şu anda proje aşamasında. Hastanenin içinde ÇAMATEM (Çocuk Alkol Madde Bağımlıları) ve AMATEM (Erişkin Alkol Madde Bağımlılığı) üniteleri de düşünülüyor.” ifadelerini kullandı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.