Manisa'da Bugün

ŞİDDETE KARŞI TEK YÜREK OLDULAR

SAĞLIK

Daha geçen hafta, sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet olayları için eylem yapıp bakanlıktan çözüm isteyen Manisa Tabip Odası, bir kez daha aynı konuda ses yükseltmek zorunda kaldı. Yaptıkları eylemin ertesi günü Morris Şinasi Çocuk Kliniği’nde bir doktorun hasta yakınınca saldırıya uğraması sağlıkçıları yine alanlara çıkarttı.

 Morris Şinasi Çocuk Kliniği’nde çalışan doktor geçen hafta 26 Ocak Cumartesi günü, hasta yakını tarafından şiddete maruz kaldı. Şiddeti kınamak için Manisa Tabip Odası Yönetim Kurulu klinik önünde toplandı. Basın açıklamasını grup adına Manisa Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Semin Ayhan yaparken, Türkiye Kamu-Sen Manisa İl Temsilcisi Mustafa Genç, CHP Manisa İl yöneticileri, sendikalar ve sivil toplum örgütleri de destek verdi.

Sağlık Bakanı’nın değişmesine rağmen sağlıkta şiddetin değişmediğini dile getiren Başkan Semin Ayhan, “Hekimleri ve sağlık çalışanlarını, sağlık hizmeti sunumundaki her türlü olumsuzluğun sebebi olarak gösteren zihniyetin değiştiğine dair de henüz bir emare yok. Ülkede başka hiçbir hizmet sektöründe, herhangi bir olumsuzlukta veya aksamada hizmeti üretenlere yönelik bir saldırı örneği yokken sağlıkta bu denli pervasız, bu denli kaba, bu denli izansız bir şiddetin yükselmesi kendiliğinden olmadı elbette. Uluslararası para fonu ve dünya bankası reçetelerini uygulamaya memur bir ekibin üyeleri tarafından, ellerine verilmiş senaryonun bir parçası olarak sağlık hizmeti üretenlerin değersizleştirilmesi, güçsüzleştirilmesi ve yalnızlaştırılması için ne gerekiyorsa yapıldı. Hekimler ve sağlık çalışanları Recep Akdağ’ı hiç unutmayacaklar. Ülkemiz tarihinde sağlıkçılar aleyhine çalışan en kararlı bakan olarak belleğimizin karanlık köşelerinde çoktan yerini aldı. Şimdi sözümüz yeni sağlık bakanı ve bürokratlarına. Siz de selefiniz gibi hekimleri yok sayan, sağlık çalışanlarını umursamayan bir zihniyetle çalışacaksanız sizinle işimiz yok” dedi.

 

“Küfür, taciz ve dayakla şifa olmaz”

Şiddeti caydırıcı önlem önerilerinin dikkate alınarak yasal düzenlemelerin hızla gerçekleştirilmesini talep eden Başkan Ayhan, “Bir sözümüz de Manisa’da görev yapan sağlık yöneticilerine. Bu şiddeti önlemek sizin de göreviniz. Bunun için bir şey yapamayan, yapmayan yöneticiler de sorumludur yaşadıklarımızdan. Şiddete seyirci kalanlar da failler ve azmettiriciler kadar suçludur çünkü. Hepimizin amacı nitelikli sağlık hizmeti sunulması. Hepimizin amacı insanca muamele görmek ve insanca yaşamak. O yüzden halkımıza bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Hekime ve sağlık çalışanına yönelik şiddet, daha iyi sağlık hizmeti almanızı sağlayamaz. Küfür, taciz ve dayakla şifa olmaz. Bizim sağlığımız bozulunca sizin sağlığınız düzelemez” şeklinde konuştu.

 

“Sözü Türk halkına bırakıyorum”

Basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan şiddete maruz kalan Doktor Semih Cemil Akpulat, “Şiddeti gerçekleştirilen kişiye sözüm yok. Bu kişiye söylenecek sözü Türk halkına bırakıyorum. Bana karşı gerçekleştirilen şiddet sadece bana veya sağlık çalışanlarına gerçekleştirilmemiş aksine sağlığından sorumlu olduğumuz tüm Türk halkına yapılmış bir saldırıdır” dedi.Düzenlenen basın açıklaması ardından tüm basın mensuplarına şiddete maruz kalmış doktorun, şiddete maruz kaldığını gösteren CD’ler dağıtıldı.

 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.