Manisa'da Bugün

Yulaf İle Güne Başlamanın Yararları

SAĞLIK

Yulaf İle Güne Başlamanın Yararları Yulaf diyabet dostu olarak kan glikoz seviyelerini sabit tutmaya yardımcı olur. Diyabetli kişiler, özellikle yulaf tüketir. Hiçbir şey yulaf ezmesi olan sıcak bir kase gibi size günaydın diyemez. Yavaş yavaş pişmiş ve taze meyve ile harmanlanmış olan yulafın vücudunuza birçok fayda sağladığını bilmelisiniz. Kahvaltıda yulaf ya da yulaf ezmesi yemiyorsanız, sabah vücudunuzun lif almasını diğer besinler ile sağlamanız gerekir.
Yulafın faydaları bir bütün tahıllardan daha fazladır. Yüksek kan basıncı ile tip 2 diyabet gibi çeşitli hastalıkların riskini azaltmayı sağlar. Yulaf, kalp hastalığı önlemek için bulunmuş bir bitki kimyasalı içerir. Tam tahıllı yulaf yararlı lifleri ile sodyum ve şeker oranını azaltır. Kardiyovasküler hastalık riskini azaltmak için de kepekli tahıllar yenilmesi önerir. Buna ek olarak, yulaf demir, magnezyum ve B vitaminlerinin iyi bir kaynağıdır.
Yulaf kolesterol üzerinde, özellikle kötü kolesterol olarak bilinen LDL’yi düşürmenizi sağlar. Eğer yüksek kolesterol tanısı size koyulduysa günlük menünüze yulaf eklemeyi unutmamalısınız. Kolesterol seviyelerini geliştirmek için her gün tüketilmesi gereken 5 gıdadan biri yulaftır.
Yulaf bir lif kaynağıdır. Yani kahvaltı için yulaf yemek, uzun bir süre tokluk hissi yaşayacaksınız demektir. Şeker ve yağ oranı yüksek gıdalar kahvaltıdan sonra kısa bir süre içinde açlık hissetmenize neden olabilir. Harmanlanmış yulaf ve meyveyi kahvaltınıza katarsanız öğle yemeğine kadar tok kalırsınız.
Yulaf tüketmek için yulaf ezmesi iyi bir seçenek olabilir. Yulaf ezmesi içine sevdiğini meyveleri katabilir ve hatta fındık ekleyebilirsiniz. Tarçın ve Hindistan cevizi gibi baharatlarda yemeğinize büyük lezzet verir. Herhangi bir şeker sınırlaması için meyve ve baharat doğal şeker sağlayacaktır.
Yulafın Beslenme Profili

Yulaf etkileyici bir beslenme profiline sahiptir. Yulafın bir fincanında 6 g protein yer alır. Fiber içeriği ise potansiyel sağlık sorunlarının herhangi birinden sizi koruyacak kadar güçlüdür. Bir fincan yulaf yemek manganez için günlük ihtiyacın yaklaşık % 70’ini karşıladığınız anlamına gelir. Kemik oluşumunda enzimlere yardımcı olan bu mineral daha güne başlarken vücudunuza destek olacaktır. Ayrıca B1 vitamini ve magnezyum için de iyi bir besindir.
Bir fincan pişmiş yulaf sadece 147 kalori almanıza neden olur. Ancak sizi doyuracak etkiye de sahiptir. Buna ek olarak, tahıllardaki, karbonhidratların kan şekeri seviyelerini nasıl etkilediğine bakarsak glisemik indeksi düşük olan bir besin olduğu görülür. Eğer yulaf yediğinizde, vücudunuz iştahınızı kontrol altına alıyor ve size açlık acısı çektirmiyorsa, bunun nedeni yulafın yavaş yavaş sindirilmesidir.
Yulaf içindeki jel benzeri lif ile bağırsak transit ve yüksek kan kolesterol ile ilişkili tuzak maddeleri atmanıza yardımcı olur. Bu da kolesterolü azaltmaya nasıl yardımcı olduğunu açıklar. Çalışmalar 8% - 23% arasında lif alımının kolesterolü düşürdüğünü ispatlamıştır.
Yulaf diyabet dostu olarak kan glikoz seviyelerini sabit tutmaya yardımcı olur. Diyabetli kişiler, özellikle yulaf tüketir. Bu kaynağın orijinali için sitemize tıklayınız. Çoğu insana günde yaklaşık 26 gr - 35 gr lif gerekir, ancak şeker hastalığı olanlardın 50 gramdan fazla lif tüketmesi gerekir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.