Manisa'da Bugün

10 Yılda Çok Şey Değişti!

SİYASET

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, AK Parti hükümeti ile son 10 yılda çok şey değiştiğini söyledi. Aydemir, “Ülkemiz için gecemizi gündüz, çıramızı da yıldız yaparak hizmetimize devam ettik” dedi.

 AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Türkiye’de ki sürecin AK Parti öncesi ve sonrası diye ikiye ayrılması gerektiğini söyledi. Aydemir, “IMF’den borç dilenen, darbeler üzerine darbeler yaşayan ülke durumunda ki Türkiye AK Parti iktidarıyla birlikte dünyada sözü dinlenen, tam demokrasiden, sivilleşmeden ve insan haklarından yana bir ülke haline gelmiştir. İktidara gelişimizin 10. yıldönümüne kadar ne olursa olsun, kim hangi engeli koyarsa koysun milletin emanetine asla yere düşürmedik. Milletimiz için, bu güzel ülkemiz için gecemizi gündüz, çıramızı da yıldız yaparak hizmetimize devam ettik. Bu istikrarlı duruşumuza bundan sonrada devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

 

“Anayasa değişikliğine ihtiyaç var”

Aydemir, “Ülkemiz son 10 yılda çok önemli bir noktaya gelmiştir. Bugün artık dünyada sözü dinlenen bir Türkiye var. Sözü dinlenen ülke konumundayız. Dünyanın bütün ülkeleri ile temas halindeyiz. Geçmişte ihracatımız, ithalatımız Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ile gerçekleşiyordu. Ama şimdi bunu çeşitlendirdik. Eğer kendimizi kısıtlamış olsaydık, dünyada yaşanan küresel krizde sıkıntı çekmiş olurduk. Ülkemiz ihracatını, ticaretini çeşitlendirdi. Latin Amerika ülkelerinden tutun Afrika ülkelerine kadar bütün ülkelerle geniş anlamda bir ticaret hacim yakaladı" şeklinde konuştu. Söz konusu hedeflere ulaşılabilmesi için yeni anayasa değişikliğine gerek duyulduğunu ifade eden Aydemir, “şu anki anayasa bir taraftan toplumsal dinamikleri harekete geçiriyor. Ama diğer taraftan da vesayetçi bir ruha sahip olması dolayısıyla o dinamikleri bastıran bir özelliğe sahip. Balansı bozuk anayasa hiçbir biçimde bizim ilerlememizi, sorunlarımızı çözecek bir takım tartışma zeminleri oluşturmamızı ve uluslar arası arenada bahsettiğim şekilde Türkiye'nin söz sahibi olmasına imkan tanımayacaktır. Bu anayasa var olduğu sürece üzerimizdeki vesayetçi gölge kalmaya devam edecektir. Bertaraf etmediğimiz sürece her vatandaşımız kendisini bu devletin birinci sınıf, özgür bir vatandaşı olarak görmeyecektir. Çünkü bu anayasayı yazanlar bir defa toplumu düşünerek değil, devleti düşünerek yazmışlardır. Özgürlükleri değil kısıtlamaları düşünerek yazmışlardır. Dolayısıyla bu anayasayı uygulayıcılar ve okuyucular doğal olarak anayasadan özgürlükçü bir takım yollar, uygulamalar veya kararlar çıkarmıyorlar. Aksi durumlar çıkarıyorlar'' ifadesinde bulundu.

 “Herşey Türkiye için”

“Ülkemizin itibarı dünya devletleri nezdinde en yüksek seviyede” şeklinde açıklamalarına devam eden Manisa Milletvekili Uğur Aydemir; “Her şey Türkiye için' dedik. Bu bayrağı, bu milleti daima üstün tutuk her engele, her sıkıntıya göğüs gererek durmadık, yılmadık. 'Durmak yok yola devam' dedik. İşimize, hizmetimize devam ettik. Ne olursa olsun, kim hangi engeli koyarsa koysun biz milletin emanetine asla yere düşürmedik. Milletimiz için, bu güzel ülkemiz için gecemizi gündüz, çıramızı da yıldız yaparak hizmetimize devam ettik” diye konuştu.

 

 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.