Manisa'da Bugün

“12 EYLÜL ÖZENTİSİ AK PARTİ”

SİYASET

CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, 12 Eylül darbesinin 35. yıl dönümü dolayısıyla açıklama yaptı. Nurlu, “AK Parti zihniyetinin 12 Eylül’den bir farkı yok” dedi.

CHP’li Mazlum Nurlu, "12 Eylül 1980 tarihinde yapılan askeri darbe ile demokrasi askıya alınmış, tüm siyasi partiler kapatılmış, basın susturulmuş ve özgürlükler tamamen yok edilerek binlerce insan cezaevlerinde işkencelerde can vermiştir. 17 yaşındaki Erdal Eren’in yaşı büyütülerek asılması tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. 12 Eylül darbesi, demokrasiyi, özgürlükleri, insan haklarını yok ettiği gibi ülkenin düşünce sistemini değiştirmiş ve toplumda yeni bir düşünce ve kültür sistemi yaratmıştır. Bu sistemin ürünü olan AKP, 12 Eylül’ün darbeci zihniyetini aynen devam ettirmektedir.” dedi.

DARBE ÖZENTİSİ AKP

Milletvekili Mazlum Nurlu şöyle konuştu, "AKP ve fiili başkanının bugün yaptıklarına baktığımızda 12 Eylül zihniyetinden bir farkı olmadığı görülmektedir. Çünkü dönemin derin devleti de önce ülkeyi kan gölü haline getirmiş, sonra faşist darbe ile yönetime el koymuştur. 12 Eylül özentisi içindeki AKP ve Cumhurbaşkanının, terör örgütlerinin ülkeyi kan gölüne döndürmesinden yararlanarak, 1 Kasım seçimlerinden “başkan” çıkmayı amaçladığı ve diktatör olarak ülkeyi yönetmek istediği, bir AKP Milletvekilinin seçim sonuçlarını tanımayacaklarını ve Recep Tayyip Erdoğan’ı başkan yapacaklarını açıkça ifade etmesinden anlaşılmaktadır."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.