Manisa'da Bugün

ABDULLAH POLAT AK PARTİ'DE İL BAŞKANLIĞI İÇİN EN GÜÇLÜ İSİM

SİYASET

Yapılacak olan AK Parti İl Kongresi’nde aday olmayacağını açıklayan İl Başkanı Murat Baybatur, milletvekilliği aday adaylığının ise kongre sonrasında netleşeceğini söyledi. Baybatur, “CHP, MHP, irili ufaklı 13 parti ve paralel yapı bize saldıracak. Biz kendi yolumuza bakıp Manisa’da 5 vekil artı bir bakan çıkaracağız” dedi.

Adı aylarca milletvekilliği aday adaylığı için konuşulan AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, Çamlıca Kafe’de basın mensuplarıyla bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu. 31 Ocak’ta yapılacak İl kongresinde aday olmayacağını bildiren Baybatur, “AK Parti Manisa’da bir kongre süreci yaşıyor. Ekim ayında beri 17 ilçemizde kongreleri gerçekleştirdik. 17 ilçenin 16’sında kongrelerimizi tamamladı. Sadece Salihli ilçesinde bir sıkıntı oldu. Onu da önümüzdeki günlerde tamamlayacağız. Nasip olursa Genel Başkanımız ve Başbakanımızın da katılımıyla il kongresini gerçekleştireceğiz. Bu kongre süreciyle de alakalı Manisa’da bir temayül yoklaması yapıldı. Çok sayıda arkadaşlarımızın da il başkanlığı görevine talip olduğunu bu bayrağı bir adım daha ileri taşıyabilmek için ellerinden gelen gayreti göstermek noktasında bu vazifeye talip olduklarını ifade ettiler. Ve bununla da alakalı bir temayül yoklaması gerçekleştirildi. Bunun neticesinde muhtemelen önümüzdeki günlerde bazı arkadaşlarımız Ankara’ya gidecek. Oradaki istişarelerle beraber oradaki arkadaşlarla ilgili bir çalışma yapılacak. Bizler de bu netice doğrultusunda 31 Ocak’ta yapılacak il kongresinde aday olmayacağız. Adaylığımızı koymayacağız. Arkadaşlarımızla beraber acısıyla tatlısıyla bir görevi yerine getirmeye çalıştık. Yaptığımız istişareler neticesinde hem tabanımızla hem genel merkezimizle yaptığımız değerlendirmeler sonucunda 31 Ocak günü yapılacak il başkanlığı kongresine aday olmama noktasında bir karar verdik” dedi.
Güçlü aday Polat

Baybatur, ismi il başkanlığı için geçen Abdullah Polat ile ilgili de şunları söyledi: “İsmi geçenler arasında en güçlü isimlerden biridir. Önemli bir oranda teşkilatımızın kendisine muhabbeti desteği vardır” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.