Manisa'da Bugün

AK PARTİ İŞ-KUR'A RAKİP OLDU

SİYASET

AKP Manisa teşkilatı iş başvurusu formu bastırdı. İşe girişin önkoşulu AKP'ye üye olmak.

 AKP iktidarı 11. yılında… Aradan geçen 11 yılda, neredeyse tüm kurumlara AKP yandaşları yerleştirildi. İş öyle bir hale geldi ki, artık AKP’li olmayanın iş bulma imkanı kalmadı. Üstelik artık AKP, işe alınma kriterlerinin başında gelen partili olma şartını, hiç çekinmeden gözler önüne seriyor. İşte buna son örnek:

Manisa’da AKP Soma İlçe Başkanlığı İş Başvuru Formu bastırdı… AKP Soma İlçe Başkanlığı’nın bastırdığı iş başvuru formunu CHP’li başkan ortaya çıkardı.

CHP Manisa Milletvekili Sakine ÖZ, AKP Soma İlçe Teşkilatı’nın bastırıp işsiz vatandaşlara dağıttığı “iş başvuru formu” üzerine, Başbakan’a sordu:

“Soma’da, Çalışma Bakanlığı’nın ve İŞKUR’un görevine talip yöneticiler var. Karar verme zamanınız gelmedi mi; parti teşkilatı hakkında mı işlem başlatacaksınız, yoksa bakanlığı ve İŞKUR’u teşkilatlarınıza mı devredeceksiniz?”

CHP Manisa Milletvekili Sakine ÖZ, AKP teşkilatının Manisa’da kalkıştığı bu ilginç denemeyi TBMM gündemine taşıdı. Milletvekili Sakine ÖZ, Türkiye’de, kuvvetler ayrılığı denen yasama-yürütme-yargı arasındaki dengenin zaten kaybolduğu bir ortamda, bir de devlette ve özel sektörde insanların işe girme biçimlerinin tarafsızlık ve eşitlik ilkelerinin hiçe sayılarak, parti kontenjanlarına terk edilmesine sonuna dek karşı çıkacaklarını belirtti.



Milletvekili Sakine ÖZ, Manisa’da özellikle AKP’li bazı İl Genel Meclisi üyelerinin ve ilçe örgütlerinin yönlendirmesiyle, birçok kamu kurum ve kuruluşunda kadro açıldığı, bu kadrolara AKP’ye yakın isimlerin atandığı iddialarının ağırlık kazandığını savundu.



“Bir dönem, önce kadrolar yaratılır, sonradan torpilli kişiler oralara yerleştirilirdi. Şimdi kantarın topuzu iyiden iyiye kaçtı; torpilli gidiyor, koltuğa önden oturuyor, kadro ataması sonradan geliyor. Hizmetteki hıza bakın, düzen hak getire..! Demek ki, bazı AKP’lilerin, bizim bildiğimiz anlamda ‘örgütçülük’ten farklı bir ‘teşkilat’ anlayışları var; bunlar düpedüz ‘teşkilatı kurmuş’, çarkı işletmeye başlamışlar. ‘Teşkilatçılık’ denen şey bu mu yoksa..? Bu gidişle AKP İlçe Teşkilatlarının camlarına şu yazı asılırsa şaşırmayalım: “Kişiye özel kadro siparişi alınır.

AKP’li yerel kadroların kamuda ve özelde, kendilerine yakın isimleri partizan çıkarlarla işe aldırdığı ayan beyan ortadayken, karşımıza çıkıp bir de eşitlikten ve adaletten bahsediyorlar. Bu, düpedüz yüzsüzlük değil mi, hiç mi yüzleri kızarmıyor!” dedi.

Kaynak: Muhalifgazete.com

Yorumlar (1)

serkan 7 Yıl Önce

Ben kpss den67,5 aldım ama bana sıra gelmedi yardım beklitom istanbul beykoz

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.