Manisa'da Bugün

AK PARTİLİ VEKİLDEN SKANDAL SÖZLER!

SİYASET

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, kutsal topraklarda yaşanan izdiham sonucu hayatını kaybeden hacılar için skandal sözler sarf etti. Berber, hacıların ölümü üzerine “Binlerce insan çok afedersiniz hayvan gibi ölüp gittiler” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Geçtiğimiz günlerde Mekke’de yaşanan izdihamda 753 hacı hayatını kaybetmiş, binlerce hacı ise yaralanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan hükümetine saldırılmaması gerektiğini, her ülkede bu tür kazaların yaşanabileceğini söylemişti.

ERDOĞAN’DAN FARKLI DÜŞÜNDÜ

AK Parti Manisa İl Başkanlığı tarafından Bedesten Nikah ve Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda yapılan bayramlaşma töreninde konuşan Manisa Milletvekili Recai Berber’in izdihamda hayatını kaybeden hacı adaylarıyla ilgili söylediği sözler olay yarattı. 

Şehitler ve kutsal topraklarda hayatını kaybeden hacı adayları nedeniyle Kurban Bayramı’nı buruk geçirdiklerini söyleyen AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aksine Suudi Arabistan yönetimine çok sert eleştirilerde bulundu. Berber, "Dünden beri bayramın büyük bir coşkusunu yaşayamadım. Bütün islam aleminin yüreğini yaralayan bir olay yaşandı. Kutsal topraklarda Hac ibadetini yerine getirmek isteyen kardeşlerimiz büyük bir faciada, binin üzerinde hacımız vefat etti. Bir yandan bunların acısı, bir yandan da açık söylemek gerekirse bunların ezildiği yüreğimizi burkuyor. Dolayısıyla ne bayramın bayram olduğunu anlayabiliyoruz, ne de coşku ve sevinç yaşayabiliyoruz. Bir yandan bu insanların islam milletinin coğrafyanın her köşesinden gelmiş, Arafat’ta bulunmuş ve hac vazifesini yerine getirmiş insanlar bayram sabahını göremeden izdihamda hayatını kaybetti.” dedi.

“HAYVAN GİBİ ÖLÜP GİTTİLER!"

Hac ibadetinde hayatını kaybedenler için ‘Hayvan gibi ölüp gittiler’ diyen AK Partili vekil Recai Berber, "Oralara gidip gelmiş bir çok kardeşimiz vardır. Zaten televizyon ekranlarından görüyoruz.Binlerce dolarlık yatırımlar yapıldı. Ben gittiğim zamanlarda hayretler içerisinde kalmıştım. Fakat bu kadar beceriksizlik, bu kadar ihmal, yönetim hataları bu ümmete yakışmıyor. Bir yandan gelişmiş ülkelerin insanlarının bu tarafa nasıl baktıklarını düşünün. Buraya toplanmış milyonlarca hacı adayını organize edemiyorlar. Binlerce insan çok afedersiniz hayvan gibi ölüp gidiyor. Biz bunu hak etmiyoruz. Müslümanların perişan hali onlara böyle yansıyor.” şeklinde konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.