Manisa'da Bugün

AK PARTİLİLERİ GÖRÜŞ AÇIKLAMAYA ÇAĞIRDI

SİYASET

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, BM Ormancılık Forumu'nda açılış konuşması yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerinin kendisini ve Turgutlu halkını hayrete düşürdüğünü söyledi.

 Ören yaptığı açıklamada şöyle dedi; "BM Ormancılık Forumu İstanbul'da başladı. Forumun açılış konuşmasını yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerini benim gibi tüm Turgutlu halkını da hayrete düşürdü. Ormanlar konusunda politikaların belirlendiği tek uluslararası yapı olan “BM Ormancılık Forumu” ağaç katliamlarının önlenmesi, ormancılıkla geçinen ailelerin ekonomik seviyelerinin iyileştirilmesi, koruma altındaki ormanların sayısının artırılması ve gelişmekte olan ülkelere orman yönetimi konusunda yapılan yardımın artırılması gibi alanlarda çalışmalar yürütmektedir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan toplantının açılışında yaptığı konuşmada “'Bir ülkenin refahı diğer bir ülkenin sefaletine dayanıyor. Petrolün, mücevherin, nasıl çıkarıldığını artık anlamak gerekiyor. Bir yerler refah ve huzur içinde yaşarken başka yerlerde ormanlar yok ediliyor'” dedi. Konuşmasında dile getirdiği “bütün ağaçlar kesildiğinde, bütün hayvanlar öldüğünde, bütün sular kirlendiğinde, hava solunamaz hale geldiğinde, paranın yenilebilir bir şey olmadığını anlayacaksınız” Kızılderili atasözü ise tam bir ibretlik ders niteliğindeydi. Bu sözleri alkışlamamak elde değildir. Ancak bu atasözünü öncelikle Başbakan ve Orman Bakanının kavraması gerekmektedir."

"Katliama onay veren Orman Bakanı'dır"

 Çaldağı'nda yaşan doğa katliamına onay veren kişinin Bakan Veysel Eroğlu olduğunu hatırlatan Ören "Birileri 6 milyar dolar kazanacak diye Çal dağında 200.000 ağacı katledilmesine onay veren AKP Hükümetinin Bakanı Veysel Eroğlu'dur. Ormanları korumakla görevli bir bakanın orman katliamının altına imza atması tam bir çelişkidir. Ülkemizin en önemli tarım bölgesi olan Gediz ovasında sülfürik asitle nikel madeni çıkarılması için kesilen ağaçlar ne yazık ki Turgutlu'nun geleceğini karartacaktır. Bölgeye kurulması planlanan dünyanın ikinci büyük sülfürik asit fabrikası Gediz havzası ve Gediz nehri için büyük tehlike yaratacaktır. Turgutlu, Manisa ve İzmir bu çevre felaketinden zarar görecektir. Çal dağında yaşananları en iyi bilen başta Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve AKP Milletvekillerinin sessizliği ise düşündürücüdür. Kapalı kapılar ardında sülfürik asitle nikel madeni çıkarılmasına ağaçların kesilmesine karşı olduklarını ifade eden AKP'lilerden bu düşüncelerini halkın huzurunda açıklamalarını bekliyoruz. Turgutlu halkı ile birlikte vahşi madenciliğe ve orman katliamına karşı mücadele vermeye devam edeceğiz. Gediz nehrinin yıllık 4 Milyar lira tarımsal gelir sağlayan Gediz ovasının zarar görmemesi ve geleceğimiz için Orman katliamı durdurulmalı, maden işletmesi kapatılmalıdır." şeklinde konuştu.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.