Manisa'da Bugün

Arınç Şehitler Hakkında Konuştu!

SİYASET

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bingöl'deki terör saldırısını kınayarak, "Bugün en acı günlerimizden birisi. Bunlar üzüntü verici olaylar" dedi.

 Milliyet Gazetesi tarafından düzenlenen ‘Geleceğe yatırım Türkiye'ye yatırım Toplantıları'nda konuşan Bülent Arınç, Bursa'nın her alanda Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden birisi olduğunu söyledi. Bingöl'de meydana gelen terör saldırınsa değinen Arınç, "Bugün acı günlerden birisi. Bingöl Karlıova'da bir aracın içindeki polis arkadaşlarımız alçakça suikast neticesinde hayatını kaybettiler. Bugün afyonda vefat eden değerli kardeşimizin cenazesi kalkacak. Bunlar üzüntü verici olaylar. Burada Bursa adına ne çıkabilir? Bursa huzur kenti. Bursa etnik köken itibariyle de zengin bir şehir. Bu kardeşliği bu arkadaşlığı sevgili bozacak eylem olmadı. Bununla iftihar etmeliyiz. İnegöl'de bir kavgayı büyütenler oldu. Böyle acıları bize yaşanmasın. Bursa nereden gelirse gelsin herkesin gönlünün birbirine açtığı bir ilimiz. Bursa'da bir yılda meydana gelen olay sayısı üzerinde durulmayacak kadar azdır. Onlarda da Bursa'da huzurlu bir kentti. Bursa balkanlardan gelenleriyle, Güneydoğu'dan gelenleriyle Artvin'den gelenleriyle herkesin aynı sokakta mahallede apartmanda beraberce yaşadığı bir şehrimiz. Bunun için en güzel örnektir. Allah nazardan saklasın" dedi.
Bursa'da yatırımların hızla devam ettiğini dile getiren Arınç, "Yeşilimiz azaldığını söyleyenler var. Bu kadar yoğun bir nüfusun olduğu bir yerde yeşilin eskiye oranla azalmış olmasını anlayışla karşılıyorum. Yeşil alanların yine de büyük olması ve bu ihtiyacın giderilmesi noktasında karşılanması gerek. Bursa'nın siyaset ağırlığı var. Şu anda da parlamentoda 18 milletvekili ile temsil ediliyor. Bursa için her biri olumlu katkılar sağlıyorlar. Bursa'nın ekonomimizde sanayimizde makro ekonomik göstergelerde çok önemli yeri var. Bursa'da üretim çok iyi. İhracat çok iyi. İş hayatı ve istihdamla ilgili Bursa'da işsizlik yüzde 7 noktasında. Kayıtlı iş gücünde çok iyi noktadayız. Her yıl işe yerleştirdiğimiz çok insanımız var. Biz iş veriyoruz ama iş yapmamak için kendisini işsiz gibi gösterenler var. Ben bu işi beğenmedim diyenlerin sayısı işsiz sayısından fazla. Bursa çalışan bir şehir. Ürettiğini ihraç ediyor. 2023 hedefi içinde 500 milyar dolarlık ihracat hedefi varsa, Bursa bunun 75 milyar dolarına talip oldu" diye konuştu.

Yüksek hızlı tren kalitesinin Bursa'ya kavuşturulmasının Bursa için önemli değer olduğunu dile getiren Arınç, şöyle devam etti:
"Sağlık serbest bölgelerinin Türkiye'de kurulabilmesi geçtiğimiz yıl KHK maddesiyle uygun hale geldi. Bu konuda Bursa'nın her şeyi var. Madde madde incelediğimizde Bursa, bu işte başarılı olabilir. Belli bir yaş üstündeki sağlık ve tedavi hizmeti için gelmesi, bu sağlık hizmetlerinin katma değerini artırır. Bu konuyu realize ettiğimiz zaman müjdesini vereceğiz. Otomotiv test merkezinin kurulması için çalışmalar sürüyor. Bütün imal ettiğimiz araçların Avrupa gönderilmesi bir garabetti. Para sarf ediliyordu. Bursa'ya yapılmasıyla mükemmel bir gelir ve katma değer sağlayacağız. Bizler partizanlık yapmıyoruz. Bursa'nın hak ettiği hizmetleri alması için çabalıyoruz."
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.