Manisa'da Bugün

BAŞKAN ERGÜN’DEN İSHAKÇELEBİ AÇIKLAMASI

SİYASET

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İshakçelebi Mahallesi’nde yürütülen kamulaştırma çalışmaları ile ilgili olarak açıklama yaptı. Ergün kamulaştırmalarla ilgili kamuoyuna yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

 Türkiye genelinde yürütülen Kentsel Dönüşüme paralel olarak, Manisa’da da başlatılan kamulaştırma çalışmaları, İshakçelebi Mahallesi’nde devam ederken, kamuoyuna yapılan açıklamalar üzerine Belediye Başkanı Cengiz Ergün de bir açıklama yaptı. Ulucami bölgesi olarak bilinen İshakçelebi Mahallesi’nde 17 parselin kamulaştırma sürecinin mahkeme tarafından tamamlandığını ifade eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “İlgili mahkeme, belirlediğimiz bedellere yüzde 100 artış getirerek hak sahiplerine ödeme yapılması kararını almıştır. Bunun üzerine mahkeme tarafından belirlenen bedeller, 17 parsel sahibine ödenmiştir. Bedellerin ödenmesinin ardından parsel sahiplerine binaların boşaltılması ve icra masrafları ile karşılaşmamaları için gerekli tebligatlar çekilmiştir. Tebligat yapılan vatandaşlar belediyemize gelerek, mahkemenin verdiği tahliye işlemlerinin okulların kapanma tarihi olan 15 Haziran Cumartesi gününe ertelenmesini talep etmişlerdir. Vatandaşlarımızın bu isteklerine, kamulaştırma bedelleri kendilerine ödenmesine rağmen olumlu yanıt verilmiştir” dedi.

“Siyasi propaganda yapılıyor”

Yapılan açıklamaların siyasi propaganda amaçlı olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bizim kamulaştırma yaptığımız parsel sahiplerini, biran önce evlerini boşaltmaya zorladığımız şeklinde açıklamalar yapılıyor. Bunlar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Yapılan açıklamaların aksine bizim vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için attığımız adımlar ortadadır. Yapılan bu asılsız açıklamaların, kentsel dönüşümün amacına zarar verdiğini bir kez daha belirtmek istiyorum” diye konuştu.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.