Manisa'da Bugün

BEDESTEN MEYDANI’NDA ÇALIŞMALAR HIZLANDI

SİYASET

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Eski Garaj olarak bilinen Bedesten Meydanı’nda devam eden çalışmaları inceledi. Bölgede tarihi dokuya uygun bir düzenleme yapıldığını ifade eden Başkan Ergün, “Bir aksilik yaşanmadığı takdirde çalışmaları Mesir Festivali’ne yetiştireceğiz” dedi.

 Tarihi Efendiler Kahvehanesi’nin restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Bedesten Meydanı’nda başlayan çalışmalar da hız kazandı. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, meydan da devam eden çalışmaları Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Tamer Çipiloğlu, Cem Çöllü, Hasan Eryılmaz, Mümin Deniz ve Belediye Meclis Üyesi Sezai Gürcan ile birlikte inceledi. Meydanda çalışmaların Manisa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yürütüldüğünü belirten Başkan Ergün, “Ekiplerimiz hummalı bir çalışma içerisine girdiler. Burayı bir aksilik olmasa Mesir Festivali’ne yetiştirmek istiyoruz” dedi. Efendiler Kahvehanesinin de restorasyonunu daha önce tamamladıklarını hatırlatan Başkan Ergün, “Eski garaj olarak bilinen bu bölge 6 bin metrekarelik bin alan. Göreve geldiğimiz ilk yıl bilindiği üzere burada bulunan eski binaların yıkımını gerçekleştirmiştik. Ancak Vakıflara ait bin 600 metrelik yer nedeniyle burası atıl durumda kalmıştı. Nihayet üç yıllık uğraşlarımızın sonunda bölgede çalışmalarımıza başladık” diye konuştu.

“Bölgeye canlılık getirecek”

Bedesten Meydanı’nın Efendiler Kahvehanesi ile birlikte bölgeye canlılık getireceğini belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Meydan tamamlandığında süs havuzu, yeşil alanları, ışıklandırmaları ve oturma banklarıyla bölgeye ayrı bir hava katacak. Ayrıca bu meydan tamamlandığında bölgede canlılık kazanmış olacak. Burara çalışmalarımız yaklaşık bir aydır devam ediyor. Tamamlandığında çok güzel bir projeye daha imza atmış olacağız. Burası sosyal ve kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapacak. Manisamıza ve bölge halkına hayırlı olsun” dedi. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, meydan düzenleme çalışmalarının Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yapıldığını yineleyerek, “Ben öncelikle Fen İşleri Müdürlüğü ve bütün çalışanlarına, mimar grubumuza, işçisinden ustasına burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah onların da özverili çalışmalarıyla burayı tahmin ettiğimiz süre içerisinde hizmete açacağız” dedi. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.