Manisa'da Bugün

BERK MERSİNLİ HER KURUŞU KENDİ CEBİMDEN HARCADIM

SİYASET

Etv'de Nurgül Yılmaz'ın sunduğu Mercek Altı Programına katılan Berk Mersinli adaylık sürecine dair açıklamalarda bulundu.

 Özellikle Ramazan ayında Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemekleri, şehrin çeşitli noktalarına koydurduğu Bilboard, afiş ve pankartların masrafları ve yaptıkları yardımların finansmanı hakkında kulaktan dolma bilgilerle yorum yapıldığından şikayet eden Berk Mersinli; “Düzenlenen iftar yemeklerini zaten her yıl yapıyoruz. Bu yıl farklı olarak davetiyeler bastırdık, afişler ve billboardlar bastırdık. Bu sefer dediler ki seçim çalışması yapıyor. Aslında alakası yok. O afişlerin ve billboardların ücretlerini kendim ödedim. Düzenlenen iftar yemeklerine yönetimden arkadaşlarımız sponsor oldu. Bize hazineden belli bir miktar geliyor. İlçe Teşkilatlarına cüzi bir miktar gelir. Ondan sonra olan her şeyi otuz kişilik yönetimimizden aidat şeklinde topluyoruz “dedi.  “Kendimle ilgili olan her şeyin bedelini kendim ödedim” Ak Parti’nin içinde başka Ak Partililerin de olduğuna vurgu yapan Berk Mersinli, kendisi ile ilgili olan her türlü masrafı kendi cebinden ödediğini ilan etti. Mersinli ; “AK Parti’nin içinde AKP’lilerde var sanırım. Bilemiyoruz. Bazı şeyler göz önünde olunca köşe yazılarına bile yazmışlar. Köşeleri de tutmuşlar yani. Bize sormak yerine gidip bildikleri gibi yazıyorlar. Yaklaşık olarak bez pankartlara 3000 TL gitti. Billboardları kullanmamızın bedeli ise şuan 3500 TL oldu. Daha da fazlası çıkabilir. Kendimle ilgili olan her şeyi kendim ödemişimdir. 6 mahallede iftar yaptık zaten her yıl yaptığımız şeyler. Evlere erzak götürüyoruz. Ramazan ayında hep yaptığımız şeyler. Ama bu sefer sanki tüm bunlar benim lehimeymiş gibi oldu” diye konuştu. 
“Her siyasetçi bulunduğu yerden yükselmek ister”

Nurgül Yılmaz’ın sorusu üzerine Yunus Emre Belediye Başkanlığına aday adaylığı konusundaki son durumu açıklayan Mersinli; “Nasıl Sayın Hüseyin Tanrıverdi ve Murat Baybutur’un durumu özel dediysem, benim durumum da yarı özel. Benimde bir konumum var, sorumlu olduğum bir teşkilatım var. Süreç başlayıp MKYK toplandığı zaman, bir aday adaylık süreci var denildiği zaman, eğer bizim de niyetimiz varsa, il başkanımız bize bu noktada izin verirse, Genel Merkezimiz onaylarsa, aday adaylık sürecini yaşamak isterim. Böyle bir şey olursa Yunus Emre Belediye Başkanlığına aday adaylığımı hemen açıklarım. Yani böyle bir şeyden çekinmem. Çıkarım ‘Yunus Emre İlçesi Belediye Başkanlığına aday adayıyım’ derim. Benim Yunus Emre Belediye Başkanlığı böyle bir hayalim var. Her siyasetçi bulunduğu yerden yükselmek ister” diye konuştu.

Kaynak:Manisayenigungazetesi.com
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.