Manisa'da Bugün

BÜLENT ARINÇ BALBAY'IN ÇIKMASI HUKUKA UYGUN

SİYASET

Bülent Arınç Balbay'ın tahliye kararına, "Bu hukuka uygun bir karardır. Bunun gerçekleşmesi gerektiğini perşembe günü Batman'da ifade etmiştim." dedi.

 Bülent Arınç Balbay'ın tahliye kararına, "Bu hukuka uygun bir karardır. Bunun gerçekleşmesi gerektiğini perşembe günü Batman'da ifade etmiştim." dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Mustafa Balbay'ın tahliye kararı ile ilgili, "Sayın Balbay'ı tebrik ederim. Herhalde bir 3 yıl oldu. Aradan 4 yıldan fazla bir zaman geçti ancak bu söylediklerim hiçbir zaman gerçekleşmedi. Bu hukuka uygun bir karardır. Bunun gerçekleşmesi gerektiğini perşembe günü Batman'da ifade etmiştim. Bunun bütün milletvekilleri için de hala bütün tutuklukları gerçekleşen kişiler için de gerçekleşmesini diliyorum. Bunun bireysel haklar konusunda ne kadar önemli olduklarını görmüş olduk. Ben hukukun geç de olsa yerine gelmiş olmasından şahsen mutluyum. Ben tekrar Balbay ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Tebrik ediyorum." dedi

"BUNLAR TÜRKİYE'NİN DENEYİMİ"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Anayasa Mahkemesi'nin bireysel başvuru üzerine aldığı kararı anımsatan Yazıcı, "Hak ve özgürlükler kadar eşitlik kuralı da önemli. Benzer durumda olanlar insanlar için kanun kurallarının aynı şekilde uygulanıyor olması eşitlik kuralı gereğidir. Sanırım diğerleri ile ilgili de alacak. Bunlar Türkiye'nin deneyimi. Türkiye, geldiği bugün itibariyle hem bireysel hak ve özgürlükler açısından hem de demokratik standartlar açısından bir kazanım diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler de doğru kararı hukukun vereceğini belirterek, Anayasa Mahkemesi'nin kararını mahkemenin uygulamış olduğunu söyledi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.