Manisa'da Bugün

Bülent Arınç Fethullah Gülen'le görüşmesini anlattı

SİYASET

ABD ziyareti sonrası Arınç, ilk kez konuştu.

 ABD’den yeni dönen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, izlenimlerini TRT Türk ekranlarında yayınlanan Görüş Farkı’nda anlattı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bülent Arınç'a Fethullah Gülen ile görüşmesi için talimat vermişti. Programın en çarpıcı kısım ise Arınç'ın Fethullah Gülen ziyaretini anlattığı kısım oldu. Kamuoyu ziyaretin öncesi ve sonrasını merak ediyordu. Arınç, soruları yanıtsız bırakmadı. ARINÇ'IN AÇIKLAMALARI

Dışarıdan bir insanın onu ziyareti olarak algılanmamalıdır. Bir dostun ziyaretidir. 75-76 yıllarında Manisa'da kaldı biz de onun vaazlarını çok beğendik. Çok bilgiliydi, etrafında güzel dostlar vardı. O da bizi sevdi.

Sayın Başbakan benim kendisini vekilen ziyareti gerçekleştirdiğimi söyledi. Bu ziyaret hemen hemen 40 yıldan beri kendisini seven sayan bir insanın yüzünü görebilmek için yapılan bir ziyarettir. 
"BİZİM GÖRMEDİĞİMİZ KONULARDA UYARMASINI İSTEDİK"

Bazı konular yazılıp çiziliyor. Bu konularda önerileri var mı, bizim görmediğimiz konularda bizi uyarmasını istedik. 3 saatlik bir ziyarette bulunduk. Fevkalade bir görüşme oldu. Daha temkinli ve dikkatli olmamızı, hem dünya politikamızda bazı konularda istedi.

"DÖNMESİ İSTEĞİMİZİ TEBESSÜMLE KARŞILADI"

Başbakanımızla Türkçe olimpiyatında hoca efendinin Türkiye'ye dönüşünü mutlulukla karşılayacağını söylemişti. Türkiye'ye dönmesini istedim . Tebessümle karşıladı. Özel odasındaki hediyelere bakarsanız vatan toprağıyla dolu kaselerle dolu. Şu an için Türkiye'ye dönmesi gündemde değil.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.