Manisa'da Bugün

BÜLENT ARINÇ GÜZEL GÜNLER BİZİ BEKLİYOR

SİYASET

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, PKK’nın çekilme süreci ile ilgili konuştu.

 Bülent Arınç, Koç Üniversitesi'nde katıldığı bir programda çözüm sürecini değerlendirdi. Arınç, “Terör terörü ortaya çıkardığı sebepler Türkiye'de yaptığı tahribat ve bugün geldiğimiz nokta… Ne oldu da derseniz. Mesela en son geldiğimiz noktayı söyleyeyim. Dört aydan beri Türkiye'de karakollar basılmıyor, şehit cenazeleri gelmiyor, sokakta bombalar patlamıyor. Karnında çocuğuyla Batman'da kadınlar can vermiyor, Siirt'te yemeğe giden 4 tane genç kadınımız araçta hunharca katledilmiyor. Şunu söylemek istiyorum.

Bu eylemleri bu terör hareketlerini sonlandırmak için sadece güvenlik önlemleri ile değil, ekonomi, siyasi, toplumsal bazı noktalarda da gelişmeler olsa faydası olmaz mı? Bize göre olur. İkincisi örgütte zor durumda ise dış destekleri azalıyorsa, içeride de halkın onlara nefreti giderek çoğalmışsa, artık zayiatları giderek çoğalmışsa ve bu yüzden bir ölçüde kaçmayı, uzaklaşmayı, ayrılmayı teyit edecek noktaya gelmişlerse acaba Öcalan'dan istifade etmek mümkün değil mi? Öcalan'dan istifade etmeyi ben yapmadım Başbakan yapmadı. Orada görevli bir kurum var o da MİT kurumudur” dedi.

“GELDİĞİMİZ NOKTA İYİ BİR NOKTA. ÇOK DAHA GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ”
Gelinen noktanın iyi bir nokta olduğunu belirten Bülent Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şehitlerimizin yasını tutalım ama her gün böyle söyleyerek varacağımız bir nokta yok. Türkiye yeni, özgür, birlikte, kaynaşmış bir ülke olarak etnik farklılıkların bir zenginlik olduğunu, bin yıldan beri bu topraklarda birlikte yaşadığımızın bilincine varacaksak ve bundan sonra silahlara veda edilecekse ‘silahlar sussun artık siyaset konuşsun' diyen adama sen böyle deme eylemlere devam et talimatı verecek halimiz mi var. Geldiğimiz nokta iyi bir nokta. Çok daha güzel günler gereceğiz. Güneşli günler göreceğiz.”
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.