Manisa'da Bugün

BÜLENT ARINÇ İSRAİL'LE TİCARETİMİZ DEVAM EDECEK

SİYASET

Başbakan Erdoğan, meydanlarda Gazze katliamı için İsrail'e söylem bazında tepki gösterirken, Başbakan Yardımcısı Arınç, Hükümetin İsrail'e yönelik somut adımını açıkladı.

 Başbakan Erdoğan, meydanlarda Gazze katliamı için İsrail'e söylem bazında tepki gösterirken, Başbakan Yardımcısı Arınç, Hükümetin İsrail'e yönelik somut adımını açıkladı: Ticari ilişkileri, ortadan kaldırmak söz konusu değil.
İsrail ile Türkiye arasında ihracat ve ithalat yapıldığını belirten Arınç, "Bunları tamamen ortadan kaldırmak söz konusu değildir." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu Toplantısı’nın ardından yaptığı konuşmada, İsrail'le ticari ilişkilerin devam edeceğini açıkladı.

Alınan son bilgilere göre, 600'e yakın insanın öldüğü ve 3 bin 554 kişinin de yaralandığı Gazze saldırılarının ardından, Türkiye'nin İsrail'e somut bir tepki verip vermeyeceği merak konusu olmuştu.

Arınç, "İsrail ile ticari ilişkilerimize gelince. Evet bu bir miktar bulunmaktadır. İhracat ve ithalat konusunda. Ama bunları tamamen ortadan kaldırmak söz konusu değildir mümkün de değildir." dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.