Manisa'da Bugün

BÜLENT ARINÇ'A MANİSA DARBESİ

SİYASET

Başbakan’ın konuştuğu Grup’ta, Arınç yoktu. Ama memleketi Manisa’dan getirilen gençler, Erdoğan’a “Dik dur eğilme, Manisa seninle” sloganı attı

 Karma öğrenci evleri tartışması nedeniyle karşı karşıya gelen Başbakan Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç arasındaki gerilim dünkü grup toplantısına da yansıdı. Arınç toplantıya katılmazken Başbakan Erdoğan, “Anlaşmazlık olur, aramızda çözeriz. Düşmanı sevindirmeyeceğine inanıyorum” dedi. 

Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Başbakan Erdoğan’ın gelişinden önce toplantı salonunda, “Manisa’nın şehzadeleri de burada” diyerek konukları tanıttı. Bunun üzerine seyirci bölümünde oturan kalabalık bir grup “Manisa seninle gurur duyuyor”, “Dik dur eğilme Manisa seninle” sloganlarını attı. Tezahüratı yapan gençlerin Manisa’dan özel olarak getirildiği öne sürüldü.

Toplantıya katılmayan Bülent Arınç’ın ise iade-i ziyarette olduğu ortaya çıktı. Arınç, grup toplantısı yerine Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu’nu karargahında ziyaret etti. Öğleden önce gerçekleşen ziyaretin beklenenden uzun sürmesi nedeniyle Arınç’ın toplantıya geç kaldığı ve salona geç girerek, düzeni bozmak istemediği öne sürüldü. Arınç’ın, makam odasına giderek toplantıyı televizyondan izlediği öğrenildi.

TARAF GAZETESİ-GÜLER YILMAZ
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.