Manisa'da Bugün

Cengiz Ergün Mahalle Muhtarlarıyla Toplantı Düzenledi

SİYASET

Yeni Mahalle, Hafsa Sultan Mahallesi, Fatih Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi'ni kapsayan revizyon imar planı çalışması ile ilgili Belediye Encümen Salonu'nda toplantı düzenlendi.

Toplantıya Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil, Manisa Belediyesi Plan-Proje Müdürü Taner İçöz, Yeni Mahalle Muhtarı Nurettin Akın, Hafsa Sultan Mahallesi Muhtarı Bektaş Kılınç, Fatih Mahallesi Muhtarı Mustafa Eren, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Eşref Yılmaz ve şehir plancıları katıldı.

Yenilenen revizyon imar planı çalışmaları ile ilgili katılımcılara ön bilgi veren Belediye Başkanı Cengiz Ergün, " Çalıştığımız, Meclis'e getirdiğimiz, mevcut o bölgedeki 4 mahallemizde bulunan imar plan değişiklikleri ile ilgili bir dönemden geçiyoruz. Aşağı yukarı askı süresinde 900 taneye yakın gelen itirazlar sonucunda, yaptığımız toplantılarda da açıkladığımız gibi, şehir plancısı ile yaptığımız toplantılarla bu süreci yaşadık. Geçen Meclis'te de söylediğim üzere, bu bölge Manisa'nın belli dar bir bölgesi. Tabi ki daha önceden, yani en son hazırlanmış olan imar plan revizyon çalışmaları, dar kapsamda, sosyal donatıların, yeşil alanların, okulların, diğer sosyal-kültürel alanların çoğaltılması noktasında dar alanda kalması nedeniyle çok fazla oynama esnekliğimiz olmadan hazırlanan bir plandı. Bu da bildiğiniz üzere, adalar bazında 6 ve 7 kat üzerine imar planları hazırlanmıştı. " dedi.


HALKIN MENFAATİNE OLACAK, MAĞDURİYET OLMAYACAK



Manisa Belediyesi olarak kentin bütününü kapsayan ve 1989 yılından beri yapılmayan revizyon imar planı üzerinde çalışma yaptıklarını belirten Başkan Ergün, " Bu da geçtiğimiz ay Meclis'ten İmar Plan Komisyonu'na sevki yapıldı. Bugün itibariyle de İmar Komisyonu, Manisa'nın bütününde olan planlarla ilgili çalışmanın startını verecek. Bu da kapsam içerisinde olduğu zaman, bize daha bir rahatlık ve esneklik sağlıyor. Sosyal donatı alanlarının daha fazla, caddelerin daha geniş olabilmesi, binaların vatandaş noktasında onların yararına olabilecek esnekliği getirebildiği için yeni bir plan çalışması yapıldı. Tahmin ediyorum, burada vatandaşın oradaki bir kentsel dönüşüm noktasında yeni yapılaşmaları, yeni bir Manisa'nın orada tekrar daha müreffeh, insanların doğalgazdan, geniş caddelerden, geniş parklardan faydalanabildiği bir sosyal donatı alanlarıyla planlaması düşünülen bu alanların onların menfaatine olabilecek, yani yarın yerini müteahhide verme noktasına geldiğinde onların şuandaki konumlarını mağdur etmeyecek, ihtiyacına cevap verebilecek tarzda bir çalışma ortaya çıkarılacak. Bunlarla ilgili teknik detayları Şehir Plancısı arkadaşımız verecek. " diye konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.