Manisa'da Bugün

CHP İL BAŞKANI CAHİT KAPLAN BİRİLERİ İSTİYOR DİYE İSTİFA ETMEM

SİYASET

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, Partideki istifaları değerlendirdi. Geçtiğimiz Günlerde Yunusemre ilçe başkanı Engin Uzun’un da istifası hakkındaki soruları yanıtlayan Kaplan, Yunusemre yönetiminin zaten 3 Nisan tarihinde düşmüş olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, Partideki istifaları değerlendirdi. Geçtiğimiz Günlerde Yunusemre ilçe başkanı Engin Uzun’un da istifası hakkındaki soruları yanıtlayan Kaplan, Yunusemre yönetiminin zaten 3 Nisan tarihinde düşmüş olduğunu söyledi. İl başkanının da istifa etmesi hakkındaki eleştirileri yanıtlayan Kaplan, “birileri istiyor diye istifa etmem” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi bu hafta içinde yerel seçimlerde ortaya çıkan tablo nedeniyle kamuoyu araştırması yapacak. Konu hakkında açıklama yapan CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, seçim sonuçlarıyla ortaya çıkan tabloyla ilgili sorunları kamuoyu yoklaması yaparak araştıracaklarını söyledi. Kaplan, “CHP seçim sürecini çok doğru bir şekilde analiz ediyor. Bu hafta sonu itibariyle kamuoyu araştırması yaptırıyoruz. Bize oy vermeyen yurttaşların oy vermeme gerekçelerini ortaya çıkarmamız lazım. Eğer bu gerekçe örgütlerin aktivasyonu ile ilgiliyse, örgüt performansıyla ilgiliyse. Elbette ki başta il başkanı olmak üzere herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir. Buralar kimsenin malı değildir” dedi.

Partideki istifaları da değerlendiren Kaplan, geçtiğimiz günlerde istifa eden CHP Yunusemre ilçe Başkanı Engin Uzun’un istifasını beyan etmesinin hukuki bir dayanağı olmadığını söyledi. Yunusemre ilçe Teşkilatının zaten düştüğünü dile getiren Kaplan; “Yunusemre İlçe yönetim kurulu üyesi 9 arkadaşımız 3 Nisan günü istifa ettiler. Bu istifaları daha öncesinde alınmış bir karardır. İstifaların seçim sonuçlarıyla ilgili olmadığı bu arkadaşlarımızın istifa dilekçelerinde mevcuttur. 3 Nisan günü Yunusmere ilçe yönetimi fiilen düşmüştür. İlçe başkanımızın istifa etmesi ve istifa ediyorum diye bir beyanda bulunması bu sonucu değiştiren bir konu değildir. Engin Uzun’un istifası da bizde işleme konulan bir istifa değildir. Yönetim kurulumuzun aldığı karara göre 9 arkadaşımızın istifasıyla ilçe yönetimimizin düşmüş olmasıdır. Sayın ilçe başkanımızın istifasının işleme konulması gibi hukuki bir olaya gerek yoktur. Oradaki bir boşalma nedeniyle il yönetim kurulumuz bu hafta içinde oradaki atamayı gerçekleştirecektir” dedi.

İl başkanının da istifa etmesi gerekir söylentileri hakkında a açıklama yapan Kaplan; “Birileri istiyor diye il başkanları ya da ilçe başkanları istifa etmez” dedi. Kaplan; “Birileri istiyor diye il başkanları ya da ilçe başkanları istifa etmez. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Bu sorumluluklarla alakalıdır. Yapılan kamuoyu araştırmasından sonra örgütlerin çalışmalarıyla alakalı bir performans eksikliğinden kaynaklanan nedenlerle ortaya çıkan bir tablo ise il bakanları ilçe başkanları zaten bunun sorumluluğunu yerine getirmek zorundadır. Örgüt performansı nedeniyle bu düşüşün olduğu saptanırsa biz de il başkanı olarak görevimizi yerine getiririz. Kimsenin kuşkusu olmasın biz üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiririz” dedi. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.