Manisa'da Bugün

CHP'Lİ ÖZEL, "CÜMLENİN PATENTİ AKP'YE AİTTİR!"

SİYASET

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin grup toplantısındaki, “Aileden sorumlu Bakan da zaten birilerinin önüne yatmış vaziyette” ifadelerinin AK Parti tarafından çarptırıldığını söyleyen Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Bu cümlenin patenti AKP'ye aittir” dedi.

HABER:BERFİN ADICAN
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu için, "Vakıfları savunuyorlar. Çocuklara sahip çıkın vakıflara değil. Valisi konuşmuyor, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor. Aile Bakanı birilerinin önüne yatmış durumda o zaten hiç konuşmuyor” ifadeleri gündeme bomba gibi düştü. Kılıçdaroğlu’nun sözleri AK Parti kanadından büyük eleştiriler alırken, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Genel Başkan’ın sözlerinin çarptırıldığını ifade etti.

LİTERATÜR

CHP’li Özel konuyla ilgili yaptığı açıklamada, lider Kemal Kılıçdaroğlu’nun yansıtılmaya çalışıldığı gibi kötü bir niyetinin olmadığını söyledi. Özel, “Sayın Genel Başkan nezaketiyle de, üslubuyla da bizlere örnek olan biridir. Bu cümlede herhangi bir kasıt söz konusu değildir. AK Parti’nin İçişleri Bakanı Muammer Güler’in Reza Zarrab’a ‘sen korkma, ben seni korumak için gerekirse önüne yatarım’ ifadesi, 'siyasi literatüre suçluyu korumak için önüne yatmak’ anlamına geçmiştir. Başkanımız da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nın ensar vakfını koruduğunu söyleyerek ‘önüne yatıyor’ demiştir. Birilerinin kastettiği gibi nezaket sınırlarını aşan çağrışımlar asla ve asla yoktur.” dedi.

“İFADELER ÇARPTIRILDI”


Kılıçdaroğlu’nun ifadelerinin çarptırıldığını vurgulayan CHP’li Özel, “Böyle bir siyasi eleştiri, birileri tarafından olabilecek en kötü şekilde çarptırılarak siyasete malzeme edilmeye çalışıyor. Başkanın aklından asla böyle bir şey geçmemiştir. İfadelerin bu şekilde ele alınması düşündürücü. Ayrıca Bakan siyasi bir kişiliktir. Bakanın bir kadın olarak bu eleştiriye maruz kalması söz konusu bile değildir. Genel başkanın tek kastı, Ensar Vakfı’nın korunmaya çalışılmasıdır. Konuyla ilgili her türlü çarptırma kötü niyetlidir. Esas sözlerin böyle algılanması sorunlu bir yaklaşımdır. Bu cümlenin patenti AK Parti'ye aittir” diye konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.