Manisa'da Bugün

CHP’li Akhisar Belediye Başkanı Dutlulu’dan küstah tweet 

SİYASET

Türkiye Cumhuriyeti’ne ABD’nin sömürgesi mi demek istedi?

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde planladığı olası operasyona ilişkin Twitter hesabından Türkiye’ye ekonomik yaptırım uygulayacağı açıklaması ardından, CHP’li Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Twitter hesabından olay yaratacak bir paylaşımda bulundu. Dutlulu, “Sömürgesiyle böyle konuşmaz bir ülke lideri” diyerek, Türkiye Cumhuriyeti’ni küçük düşüren bir tweet’e imza attı. 

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Suriye’nin kuzeyinde planladığı olası operasyona ilişkin Twitter’den tehdit etti. Trump, Türkiye'nin sınırları aşması halinde ekonomik yaptırım uygulayacağını açıkladı. Trump açıklamasında “Daha önce önemle belirttiğim gibi yine tekrar ediyorum: Eğer Türkiye eşsiz bilgeliğim içinde sınırları aşma olarak değerlendireceğim bir şey yaparsa, daha önce yaptığım gibi Türkiye ekonomisini mahvedip yok edeceğim. Türkiye Avrupa ve diğerleri ile beraber olmalı bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

Trump’ın küstah tweet’i ardından, söz konusu tweet’i eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, olay yaratacak skandal bir paylaşımda bulundu. Kendince Trump’ı eleştiren Dutlulu, ifadesinde ‘Sömürgesiyle böyle konuşmaz bir ülke lideri’ diyerek, kafaları karıştırdı. Türkiye Cumhuriyeti’ni küçük düşüren bir tweet’e imza atan Dutlulu, “Eyvallah dış politikada dost düşman yoktur milli çıkar vardır ama devletimizin şu densize bir sağlam bir cevap vermesi lazım. Sömürgesiyle böyle konuşmaz bir ülke lideri…” ifadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.