Manisa'da Bugün

CHP'Lİ MİLLETVEKİLİ CHP,MHP VE HDP KOALİSYONU OLMALI

SİYASET

CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer seçim dönemi boyunca yaptığı çalışmaları yazılı ve görsel olarak ulaştıran basın mensuplarına kahvaltı düzenledi. Biçer kahvaltı programında yaptığı açıklamalarla koalisyonun nasıl şekilleneceği konusunda da fikrini açıklamış oldu. CHP Milletvekili içersinde AK Parti olmadan bir hükümetin kurulması gerektiğini ve buna en uygun olan koalisyonun da CHP,MHP ve HDP'den oluşması gerektiğini söyledi.
CHP Manisa milletvekili Dr Tur Yıldız Biçer koalisyona bakış açısını ve 25.yasama yılında kurulacak Hükümet'in ülkeyi yönetme perspektifinin nasıl olması gerektiğini şu şekilde ortaya koydu.
Benim tavrım içinde AKP olmadan kurulacak bir DEMOKRATIK RESTORASYON HÜKÜMETİ'nin kurulmasından yana.
Bu demokratik restorasyon Hükümet'i 13 yıllık AKP iktidarının ve Cumhurbaşkanın yarattığı birçok hukuksuzluğun deyim yerindeyse öncelikle ülkeye format atılarak ülkenin fabrika ayarlarına döndürülmesi ve arkasından ülkenin 2015 gerçeklerine uygun olarak demokratik,Özgürlükçü, eşitlikçi ve hukuku temel alan bir siyasal hat ile yenilikçi ve inovasyona dönük katmadeğeri yüksek bir üretime Dayalı bir ekonomik hat izlenerek adeta ülkeye yeni yazılımın yüklenmesi biçiminde Çalışacak bir geçiş Hükümet'i olmasıdır.
Çünkü hem CHP hem HDP ve hem de MHP seçmeni ülkenin yarınını düşünerek oy verdi.Bu üç partinin de bu oyları siyasetin,hukukun ve tüm devlet aygıtlarının temiz,ilkeli ve adil bir yaşamı inşa etmek için kullanmak gibi görevi olduğunu düşünüyorum.
Kurulacak bu hükümetin seçim vaatlerini hayata geçirirken bu ilkelerin de farkında olacak biçimde sorumluluklarını yerine getireceğine inanıyorum.
Bilindiği gibi 1991 yılında seçimlerde SHP ve DEP seçim ittifakinda bulunmuş DEP milletvekilleri ilk defa Meclise girmesi sağlanmıştı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.