Manisa'da Bugün

CHP’Lİ TEKİN MANİSA’DA

SİYASET

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Manisa’ya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı.

 CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, bir dizi programa katılmak için Manisa’ya geldi. Temaslarına ilk olarak Manisa’nın ilçelerinde başlayan Gürsel Tekin, ardından CHP İl Binası’nda bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Tekin’e, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, Merkez İlçe Başkanı Engin Uzun ve partililer de eşlik etti. Konuşmalarına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı konuşmalardan hazırladığı videoları, partililere göstererek başlayan Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 yıllık süreç içinde söylediklerini ansiklopedik bir kitap haline getirerek, dağıtacaklarını dile getirdi. Başbakan Erdoğan’ın yaptığı bu davranışın Başbakan’ın çift kişilikli olmasından değil, yönetildiği merkezden kaynaklandığını ileri süren Tekin; “Başka ülkeden bir vatandaş, Başbakan’ın bu videolarını izlese, ülkede başka bir başbakan mı var diye düşünür. Ama Başbakan başka bir merkezden yönetiliyor. Bir gün patriot yerleştirmeyeceğiz derken ertesi gün NATO toprakları içerisindeyiz, patriotlar geliyor diyor. Başbakan’ın bu kadar sık çark etmesi, başka bir merkezden emir aldığını açık ve net olarak gösteriyor” şeklinde konuştu.

 

Medyaya eleştiri

Başbakan’ın konuşması sırasında tüm televizyon kanallarının hazır ola geçip konuşmayı canlı olarak verdiğini, ancak muhalefet parti liderlerinin söylediklerine çok az yer verildiğini söyleyerek ulusal medyaya da sitem eden Tekin, “Başbakan’ın bugün de açıklamaları var. Sayın Başbakan konuşunca Türkiye’nin hemen hemen tüm kanalları, spor kanalları da dahil olmak üzere yayınlarını kesip esas duruşta konuşmasını veriyorlar. Dünyanın her yerinde iktidar kadar önemli olan ana muhalefet vardır. Muhalefet ne der diye merak etmez mi bu basın? Bunu soruyorum. Aynı kriterler içerisinde muhalefetin de ne söylediği önemlidir diye düşünüyorum.” dedi.

 

“Türkiye’nin sigortası CHP’dir”

Dünyanın her yerinde demokrasinin işlediği ülkelerde iktidarın söyledikleri kadar muhalefetin de söylediklerinin önemli olduğuna dikkat çeken Tekin, vatandaşların CHP’den daha etkin muhalefet yapma istediğini dile getirdi. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi bugün Manisa’da da tarım ve hayvancılıkla ilgili çok önemli sıkıntılarının devam ettiğini dile getiren Tekin, “Bugün Manisa’da iki ilçeyi dolaştım. Sıkıntılar gerçekten çok büyük. Esnafın sıkıntıları var, işsizlik var. Bunları medyada televizyonlarda görme şansınız yok. Gittiğimiz her yerde CHP’nin daha etkili muhalefet yapması söyleniyor. Türkiye’de bütün cezaevlerini gezmiş bir arkadaşım var yanımda. Sayın Başbakan Türkiye’de cezaevlerini sen çoğalttın, cezaevlerinde 60 bin kişi varken, bugün 160 bin kişi var. Biz muhalefet olarak üstümüze düşen görevi fazlasıyla yapıyoruz. Bu basına yansımadığı için arkadaşlarımız bizi eleştiriyor olabilirler. Parlamentoda bunların bin mislini söylüyoruz. Ancak parlamentoda TRT’yi de kestiler. Ne demişlerdi? Yolsuzluğu bitireceğiz dediler. Yolsuzluğun batağına girdiler. Yasaksız Türkiye dediler. Herşey ortada. Türkiye özgürce kendisini ifade edecek konuma gelecek. Bunun da tek yolu CHP’dir. Türkiye’nin geleceğinin sigortası da CHP’dir” dedi.

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tekin, Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni rahatlıkla kazanacaklarını iddia etti. Büyükşehir belediye seçimleriyle ilgili de ilçe ve il teşkilatlarının heyecanlı ve kararlı olduğunu gördüğünü ve bunun kendisini mutlu ettiğini kaydeden Tekin, “Belediye başkan adaylarının belirlenmesiyle ilgili olarak birçok yerde 89 yılında yaptığımız yerel seçim çalışmasının aynısını yapacağız. Büyükşehir Yasası tüm itirazlarımıza rağmen geçti. CHP olarak belediyelerin merkeze bağımlı yapılarını kaldıran, ekonomik yapısını güçlendirecek yerel yönetim yasası çıkarmayı planlıyoruz” dedi.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.