Manisa'da Bugün

CHP'LİLER DÜNDAR VE GÜL İÇİN MEYDANDA!

SİYASET

CHP Manisa Gençlik Kolları öncülüğünde bir grup, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasını protesto etti.

CHP Manisa Gençlik Kolları, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Eğitim-İş Sendikası, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri ve Manisa Barosu üyeleri, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasını Manolya Meydanı'nda protesto etmek için bir araya geldi. CHP İl Başkanı Mustafa Ada, Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan da gruba destek verdi.

Ellerine Cumhuriyet Gazetesi alan grup adına konuşan CHP Gençlik Kolları Başkanı Serdar Bozyaka, suçlunun değil suçu yazanların tutuklandığı bir ülkede yaşadıklarını söyledi. Gazetecilerin terör örgütüyle ilişkilendirilmesi ve casuslukla suçlanmasının kabul edilemez olduğunu dile getiren Bozyaka, "Bu karar AKP'nin bilinmesini istemediği şeylerin yasak olduğunun ve sınırı geçenlerin cezaevine kapatılacağının ilanıdır. Bu yasak ile tüm muhalif kesimlerin kendisini gözaltında hissetmesi amaçlanmıştır. Bu karar basın özgürlüğünün tarih boyunca edindiği kazanımları yok sayan bir belgedir ve Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Hapishaneleri aydınlarla dolu bir ülkede baskıya, tehditlere boyun eğmeyerek, mücadele eden gençler olarak Cumhuriyet Gazetesi'nin üzerindeki iktidar baskısı ve gazetecilerin tutuklanmasını kınıyoruz. Gerçekleri tutuklayamazsınız" diye konuştu.

Açıklamanın ardından grup dağıldı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.