Manisa'da Bugün

CHP’LİLER KILIÇDAROĞLU İÇİN YÜRÜDÜ

SİYASET

 CHP Manisa İl Başkanlığı tarafından, parti lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eylem protesto edildi. CHP’li üyeler parti binası önünde bir araya gelerek Ulupark güzerhından Manolya Meydanı’na yürüyüş düzenledi. Meydanda açıklama yapan CHP’li vekiller, hükümet tarafından parti lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun hedef gösterildiğini belirtti.

HABER:BERFİN ADICAN

Geçtiğimiz günlerce CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na katıldığı bir şehit cenazesinde bir vatandaş tarafından mermi atılmış, saldırgan emniyet ve savcılık sorgusu ardından serbest bırakılmıştı.

CHP Manisa İl Başkanlığı’nca bugün, lider Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırı protesto edildi. CHP’li üyeler ilk olarak parti binası önünde bir araya geldi. Burada bir açıklama yapan CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, teröristlerle yan yanan fotoğraf çekilenlerin hükümet yetkilileri olduğunu hatırlattı. Çözüm sürecini başlatanın AK Parti iktidarı olmasına rağmen CHP’ye yönelik bir algı operasyonu yapılmaya çalıştığını ifade eden Halil Tokul, “Bu saatten sonra tüm CHP’liler tehdit ediliyor demektir. Çözüm sürecini başlatan sizlersiniz, teröristlerle kol kola gezen sizlersiniz, Abdullah Öcalan’a sayın diyen sizlersiniz ama hedef gösterilen liderimiz Kemal Kılıçdaroğlu. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz.” dedi.

MANOLYA MEYDANI’NA YÜRÜDÜLER

Halil Tokul’un konuşması ardından üyeler ellerinde pankartlarla Ulupark güzergahı üzerinden Manolya Meydanı’na yürüyüş düzenledi. Meydana varan üyeler, burada da açıklama yaptı. 

İlk olarak sözü CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer aldı. Biçer, teröristlerle anlaşma yapanın AK Parti iktidarı olmasına rağmen suçu CHP’ye atmaya çalıştıklarını söyledi. CHP’nin çözüm sürecinin hiçbir noktasında bulunmadığını anlatan Biçer, tüm baskı ve tehditlere rağmen halka gerçekleri söylemeye devam edeceklerini bildirdi.

CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu yaptığı açıklamada, Kemal Kılıçdaroğlu’na atılan merminin aslında demokrasi ve cumhuriyeti tehdit ettiğini vurguladı. Mazlum Nulu, “Eli kana bulaşmış bir saldırgan, bir düzenbaz, bir aymaz Genel Başkanımızın önüne mermi fırlatı. Oysa biz biliyoruz ki bu yalnızca Genel Başkanımıza yapılan bir saldırı değildir. Bu Cumhuriyetimize, aydınlığa, kardeşliğimize, demokrasiye yapılan bir saldırdır. Burada Abdullah Öcalan’a sayın diyenlere, Dolmabahçe’de anlaşma imzalayanlara bir çift sözümüz var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti atalarımızın, dedelerimizin kanlarıyla, canlarıyla çizilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti, Orta Asya’ya kadar uzanan yıkıntılar içerisinde kurulmuştur. Hepimiz anavatana değişik yerlerden geldik. Kimimiz Arap, kimimiz Kürt, kimimiz Alevi, kimimiz Sunni ama hepimiz biriz, hepimizi kardeşiz, hepimiz Türk’üz, hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Bu bayrak bizim bayrağımız. Bu millet bizim milletimiz. Bu vatanı asla böldürmeyeceğiz.” dedi.

“HEDEF GÖSTERİLİYORUZ!”

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ise, Kemal Kılıçdaroğlu’na kurşun atılmasıyla birlikte tüm partililerin hedef gösterildiğinin altını çizdi. AK Parti’nin terörle mücadeledeki hatalarını başkalarının üzerine yıkmaya çalıştığını belirten CHP’li Özgür Özel, “Teröristlerle görüşen bizzat kendileri ve bakan ile vekilleridir. Gün gelecek AK Parti, halkın önünde hesap verecek. Bu süreçte suçu bir başkasına atmaya çalışıyorlar. Ellerini kandan temizleyemiyorlar. Kendi sorumluluklarını ortadan kaldırmaya çalışıyorlar ama hepimiz biliyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bu güne kadar en çok şehit cenazesine giden, doğu illerini gezen, bu ülkeyi seven bir vatan evladıdır. Ona atılan kurşun ne onu ne de bizi yıldıramaz. Bizim liderlerimizin cesaretinden çakallar her zaman korkmuştur. Genel Başkanımıza yönelik, Genel Merkezimize yönelik, yöneticilerimize yönelik suikastın nedeni hedef gösterilmemizdir. Kemal Kılıçdaroğlu’na atılan kurşun CHP’lileri katletmek içindir. Herkes bilsin ki ne sen ne de başkaları bizi yolumuzdan edemez, korkutamaz. Ülkenin kutuplaşmaya değil, birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Biz Cumhurbaşkanı gibi savaş çıkarmaya çalışmıyoruz. CHP’liler bu oyuna gelmeyecektir. CHP olarak söz veriyoruz, birlik halinde beraberlik halinde ve bayrağımıza şehidimize yoksulumuza garibanımıza hep birlikte sahip çıkacağız. Ülkeyi bu faşistin elinden kurtaracağız."

AK PARTİ’NİN POLİTİKALARINI YALAN HAVUZUNA ATTILAR

Konuşmaların ardından parti üyeleri, üzerinde AK Parti politikalarının yazılı olduğu kağıtları ‘yalan havuzu’ adını verdikleri şişme havuza attılar. Grup bundan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Yorumlar (1)

mahmut 8 Yıl Önce

yalanınız batsın. hakaret ettiniz diye iki bayan karşşınıza çıktı. arkanıza aldığınız terörirst kılıklıları gördük. tam bu sırada kadın hakları konuşuyordunuz. işte gercek yüzünüz. kadınları takip etmeye çalışanlarını

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.