Manisa'da Bugün

EĞİTİM SEN CHP’Yİ TOPA TUTTU

SİYASET

CHP’li yöneticilerin Eğitim Sen’in 18. kuruluş yıldönümü yemeğini ‘Atatürk’ün adı anılmadı’ gerekçesiyle terk etmesi sendikanın büyük tepkisini çekti. Manisa Eğitim Sen Şube Sekreteri İsmail Şener, CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan’a ateş püskürdü. Şener “CHP seçmenini MHP adayını desteklemek zorunda bırakan sizler değil misiniz? Şimdi de kalkıp bizlere Atatürkçülük dersi mi veriyorsunuz?” dedi.

KESK’e bağlı Eğitim Sen Manisa Şube Sekreteri İsmail Şener, düzenlediği basın toplantısında kuruluşlarının 18. yılı kutlama gecesini terk eden CHP’nin Manisa teşkilatlarına ateş püskürdü. Şener “Atatürk gibi bir değeri emelleri için çıkarları için siyasete alet eden Cahit Kaplan, asıl olan Kenan Evren gibi büst Atatürkçüsü olmak değil, ilkleri ve değerleri hayatın içinde yaşatmaktır” dedi. Eğitim Sen Manisa Şube Sekreteri İsmail Şener açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü; “CHP İl Başkanı Cahit Kaplan yemeğimizi terk ederken basına verdiği demeçte Atatürk’ü yok saydığımızı, görmezden geldiğimizi beyan etmiştir. Atatürkçülük her sıkıştığımızda sığınılacak bir liman değildir. Ayrıca hiçbir siyasi ve sendikal yapının tekelinde de değildir. Atatürk’ün bize bıraktığı mirasın sahibi 70 milyon Türk halkıdır. Atatürkçülük söylemden ibaret değildir, yaşanır ve yaşatılır” dedi. Ankara’ya gitmek için yola çıktıkları ancak polis tarafından gönderilmediklerini hatırlatan Eğitim Sen Manisa Şube Sekreteri İsmail Şener, “Atatürk ilkelerinden biri de laikliktir. Laik eğitimin içi boşaltılırken alanlara çıktığımızda, yollarımız kesildiğinde, Cumhuriyetin kazanımları KİT’ler sermaye peşkeş çekilirken verdiğimiz mücadelelerde gaz, cop yerken yanımızda olmayanlar ve durmayanlar bize Atatürkçülük dersi veremez. 28-29 Mart’ta gerici, ırkçı, piyasacı, anti laik eğitime karşı yürüttüğümüz mücadelede Manisa Turgutlu kavşağında çevik kuvvet TOMA’lar, panzerlerle önümüzü kestiğinde CHP yönetiminin de içinde bulunduğu parti otobüsleri yanımızdan geçerken bile durmayıp gidenler bize Atatürkçülük dersi veremez. asıl olan Kenan Evren gibi büst Atatürkçüsü olmak değil ilkleri ve değerleri hayatın içinde yaşatmaktır. Biz geçen yerel seçimler öncesi de ve şu içinde yaşadığımız süreçte de AKP politikalarını geriletebilmek ve daha güçlü karşı durabilmek için emek ve demokrasi mücadelesinde anlayışını bizimle ortaklaşabilir gördüğümüz tüm siyasi parti ve sivil toplum örgütlerini bir araya getirmeye çalıştık ve getirdik. Bunun son örneği de CHP’nin de içinde bulunduğu Emek ve Demokrasi Platformu’dur. Gerçi bunun ne anlama geldiğini Sayın CHP yöneticileri anlayamamış gözüküyor, ya da anlamak ve mücadeleyi yükseltmek işlerine gelmiyor” dedi.

 

Son yerel seçimi hatırlattı

2009 yılı belediye seçimlerinde CHP’li üyelerin MHP’nin adayı Cengiz Ergün’ü desteklemek zorunda bırakıldığını iddia eden Şener, “Yemeğimizde yaşadığımız olumsuz tavrı ve tutumu gösteren CHP yöneticilerinin yaptıklarına da bir göz atalım; geçen yerel seçimler öncesi sol mozaikteki bütün siyasi partileri bir araya getirme çabamız hiçbir zaman alınamamış belediye başkanlığı aday belirleme çelişkileri yüzünden kendileri tarafından sabote edilmiştir. CHP seçmeni MHP adayını desteklemek zorunda bırakılmıştır. Çoğu yerellerde sol partilerin aldıkları oy toplamı AKP adaylarının aldıkları oyun 2 katıdır. Ne var ki buna rağmen seçimler kaybedilmiştir. Bunun en canlı örneği Akhisar’dır. Bu mudur Atatürk’ün partisine sahip çıkmak, bu mudur Atatürkçülük? Bizim AKP’nin politikalarına çanak tuttuğumuzu iddia eden Sayın CHP yöneticileri bu hezimetin özeleştirisini yapmamışlardır, tabanlarına da hesabını vermemişlerdir” dedi.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.