Manisa'da Bugün

Engin Uzun Balyoz Davası İçin Konuştu

SİYASET

CHP Merkez İlçe Başkanı Engin Uzun, Balyoz davasında karar veren hakimlerin taraflı olduğunu iddia etti. Uzun, “Emperyalist güçlerin gölgesinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini zayıflatmaya yönelik bu davada taraflı hâkimlerin kararları Türk Milletini derinden yaralamıştır” dedi.


Başkan Engin Uzun’un açıklaması şöyle: “Balyoz davasında sona varıldı. Ne yazıktır ki Cumhuriyetçi, Atatürkçü kuvvet komutanlarımız yirmişer yıl hapse mahkûm edildiler.
Emperyalist güçlerin gölgesinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini zayıflatmaya yönelik bu davada taraflı hâkimlerin kararları Türk Milletini derinden yaralamıştır. Sahte belgelerle, uydurmaca bilirkişilerle yürütülen dava Türk tarihine kara bir leke olarak geçecektir.


Balyoz davasında sanıkların savunma hakları ihlal edildi, avukatlar olmadan karar verildi. Bir hukuk katliamı olarak Türkiye tarihinde yine bir ilk yaşandı.
Yine bir ilk de bilirkişi raporlarında…
PKK, Hizbullah, DHKP-C ve KCK başta olmak üzere tüm terör örgütleri ile ilgili soruşturmalar her daim Terörle Mücadele Daire Başkanlığı yürüttüğü halde "terör örgütü ve uzantıları" olduğu varsayılan Ergenekon, Balyoz ve Odatv gibi soruşturmalar neden Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele merkezli yürütülmüştür acaba? İstanbul’da bilişim ile ilgili 156 adli bilirkişi var. Bunlar bizzat İstanbul il komisyonunca tespit edilmiş. Ancak Ergenekon denilen davalarda bu isimlerin bir tekine bile görev verilmemiş. Sanıkların kendi imkânları ile yaptırdığı araştırmalarda belgelerin sahte olduğunu mahkemeye sunmasına rağmen bilirkişi raporları her daim aksini göstermeye devam etmiştir. Bu durumda akla iki soru geliyor. Ya bilirkişi olarak görevlendirilen kişiler bilirkişi olmak için yetersizdir, ya da gerçeğe aykırı rapor vermeleri için görevlendirilmiştir.
Sahte belgeler ile yapılan suçlamalar ise daha vahim durumdadır. Peygamber ordusu denilen, Allah Allah nidalarıyla düşmana hücum eden ordunun komutanlarını bakın ne ile suçluyorlar. Fatih ve Beyazıt camiinde bomba patlatmak…
Bu millet olanları çok net görüyor. Habur’da teröriste kırmızı halılar serip çadır mahkemelerinde serbest bıraktıktan sonra bu teröristlerle mücadele eden Şanlı Türk Ordusunun komuta kademesindeki generallerini yargılayanların neye hizmet ettiği çok açık ortadadır. Amerika güdümündeki bir hükümet ve onların yönlendirmeleri ile hareket eden özel yetkili savcıların verdiği adaletsiz kararlar Türk Milletinin iradesi değildir. Ülkenin geldiği durum çok açık ortadadır. AKP Hükümetinin Oslo’da terör örgütüne verdiği federasyon sözünü tutamadığı için, terör örgütü her gün hain saldırılar düzenlemekte ve kahraman askerlerimizi şehit etmektedir. Dökülen kanların sorumlusu AKP hükümetidir.
Ne bu hükümetin ne de onun güdümündeki özel yetkili savcıların artık halk nezdinde bir meşruluğu kalmamıştır. ABD ve terör örgütü PKK ile birlikte kurmaya çalıştıkları bu düzen Halkın İktidarı ile son bulacaktır. Bu halk elbette kendi evlatlarının şehit olmasına göz yuman, onları şehit eden terör örgütü ile mücadele eden generalleri tutuklayan hükümete boyun eğmeyerek sandıkta Cumhuriyetine sahip çıktıklarını gösterecektir.”
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.