Manisa'da Bugün

ENGİN UZUN MAHKEME KARARINI TANIMIYORUZ

SİYASET

Chp Manisa Merkez İlçe Başkanı Engin Uzun Ergenekon davasından mahkemenin verdiği kararı tanımadıklarını yazılı bir açıkalama ile belirtti

CHP Manisa Merkez İlçe Başkanı Engin Uzun Ergenekon davasıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Özel yetkili mahkemelerin verdiği kararlar hukuken, siyaseten ve de ahlaken meşru kararlar değildir. Tarih sayfalarında Gayrimeşruluğu ile tartışılacaktır. Başsavcısının Başbakan, Jandarmasının İstanbul Valisi olduğu, gizli tanığının Şemdin Sakık olduğu bir davanın sonucundan farklı bir şey beklemek yanlış olurdu.
Bu dava AKP’nin Cumhuriyetle hesaplaşma davasıdır. Bu dava vatanseverlerin, yurtseverlerin cezalandırıldığı bir davadır. Bu dava AKP’nin Cumhuriyeti yıkma davasıdır. Demokrasi ile yönetilen ülkelerde yurttaşlar, siyasi iktidara bağımlı özel yetkili mahkemeler değil, tamamen bağımsız hukukun üstünlüğüne inanan, normal mahkemelerde yargılanır. Bu kararların adilliğine inanmak mümkün değildir. Çünkü adı üstünde bu mahalleler adı üzerinde ‘’özel’’ mahkemelerdir. Yani kişiye özel kararlar verir, kişiye hizmet ederler. Tayyip Erdoğan diktatörlüğünü inşa ediyorlar. Kuşkusuz diktatörlük heveslisi gericiler, yaptıklarının bedelini vicdanlara ve hukuka uygun bir şekilde ödeyeceklerdir. Yüce halkımız yapılan bu haksızlıkların hesabını soracaktır. Türkiye Cumhuriyetinin kabile devleti olmadığını gösterecektir. 
 Şimdi soruyoruz;
Bu hukuksuzluklar içinde sadece iki örnek vereceğim;
Hayatı boyunca eli kalem dışında bir şey tutmayan CHP Milletvekili Mustafa Balbay hangi darbe girişimini yapmıştır? Kimi öldürmüştür? 
Hayatının sonuna kadar Türk Silahlı Kuvvetlerine hizmet eden İlker Başbuğ’u PKK’nın 2.Adamı olan Şemdin Sakık’ın gizli tanıklığı ile zindanlara atmak hangi devlet göreneği ile uyuşur, hangi ahlak ve vicdana sığar? Kısaca bu özel yetkili mahkemeleri ve aldıkları kararları tanımıyoruz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.