Manisa'da Bugün

ERKAN AKÇAY TÜRKİYE'NİN GEZİ PARKINDAN ZARARI NE KADAR?

SİYASET

Manisa Mhp Milletvekili Erkan AKÇAY Gezi Parkı eylemleri nedeni ile Türkiye'nin ne kadar zarar ettiğini sordu.

 Başbakan Erdoğan’ın tutum, davranış ve söylemleri sonucu Gezi Parkı olaylarının ülke sathına yayıldığını söyleyen MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, “ Gezi Parkı’nın yok edilmemesi için nöbet tutan çevreci gençlere, AKP Hükümetinin talimat verdiği zabıta ve polis, sabahın beşinde cop ve gaz bombaları ile orantısız güç uygulayarak müdahale etmiş, göstericilerin çadırlarını yakmıştır. Bu görüntülerin kamuoyuna yansıması, Başbakan Erdoğan’ın Topçu Kışlası Projesi ve AVM’nin yapılacağı, dolayısıyla Gezi Park’ındaki ağaçların kesileceğine dair açıklamalarına devam etmesi ve Gezi Parkı’nın yok edilmesini protesto eden göstericilere yönelik olarak sarf ettiği "ayyaş", "alkolik", "çapulcu" “ ideolojik” “ yüzde 50’yi evlerinde zor tutuyoruz” gibi beyanatları sonucu gösteriler ülke sathına yayılmıştır. Olaylar neticesinde 1 polis ile 2 vatandaşımız hayatını kaybederken çok sayıda polis ve binlerce vatandaşımız yaralanmıştır.” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın Gezi Parkı olayları ve göstericilerle ilgili açıklamaları nedeniyle Türkiye’nin milyarca dolar zarara uğradığını söyleyen Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, “ Başbakan Erdoğan’ın Gezi Parkı olayları ve göstericilerle ilgili açıklamalarından Türkiye Ekonomisi, özellikle borsa ve turizm nasibini almış, bu sektörde ciddi kan kaybı yaşanmıştır. Borsa İstanbul son 10 yılın en sert düşüşünü yaşamış, borsada işlem gören şirketler sadece bir günde 33 milyar dolar değer kaybetmiştir. Dolar 1.90 TL'ye çıkarken, gösterge tahvilin faizi yüzde 6.51 ile Kasım 2012'den beri en yüksek seviyesine çıkmıştır. Otelcilik sektöründe rezervasyon iptalleri yüzde 30’lara ulaşmıştır. Gezi Parkı olayları ve bu olaylara karşı Başbakan Erdoğan’ın tutum, tavır ve beyanatları Türkiye’nin uluslararası arenadaki imajına milyarlarca dolarlık tanıtım kampanyalarıyla giderilemeyecek oranda zarar vermiştir.” demiştir.

Gezi Parkı olayları sonrasındaki beyanatlarıyla ilgili olarak Başbakan Erdoğan’a soru önergesi veren MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, “ Topçu Kışlası ve AVM’nin yapılacağı, dolayısıyla Gezi Park’ındaki ağaçların kesileceğine dair açıklamalarınız ile Gezi Parkı’nın yok edilmesini protesto eden göstericilere yönelik olarak sarf ettiğiniz "ayyaş", "alkolik", "çapulcu" “ ideolojik” gibi beyanatlarınızla göstericileri aşağılayıp tahrik ettiğiniz ve gösterilerin ülke sathına yayılmasına yol açtığınız şeklindeki eleştirilere katılıyor musunuz? Gezi Parkı olayları ile ilgili olarak “ yüzde 50’yi evlerinde zor tutuyoruz” şeklindeki beyanatınız kamuoyuna yansımıştır. Siz kendinizi sadece yüzde ellinin başbakanı olarak mı görüyorsunuz? Yüzde elliyi evde zor tutuyoruz diyerek toplumu ikiye bölmüş ve iç savaş tahrikçiliği yapmış olmuyor musunuz? Topçu Kışlasının ve AVM’nin yapılacağı, dolayısıyla Gezi Park’ındaki ağaçların kesileceğine dair açıklamalarınız Gezi Parkı’nın yok edilmesini protesto eden göstericilere yönelik olarak sarf ettiğiniz "ayyaş", "alkolik", "çapulcu" “ ideolojik” “ yüzde 50’yi evlerinde zor tutuyoruz” gibi beyanatlarınızla göstericileri tahrik ettiğiniz ve gösterilerin ülke sathına yayılmasına yol açtığınız bilinmektedir. Bu gösteriler sonucu 1 polis ile 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, çok sayıda polis ve binlerce vatandaşımız yaralanmıştır. Dolayısıyla hayatını kaybeden polis ve vatandaşlarımız ile yaralanan polis ve vatandaşlarımızdan sizin sorumlu olduğunuz yönündeki eleştirilere katılıyor musunuz? 26 Mayıs 2012 tarihi itibariyle Borsa İstanbul’daki hisse senedinin değeri nedir? Sizin açıklamalarınızdan sonra Borsa İstanbul’daki hisse senetlerinde ne kadar düşüş yaşanmıştır? Bu düşüş sonucunda borsada işlem gören şirketlerin sadece bir gün de 33 milyar dolar değer kaybettiği yönündeki bilgiler doğru mudur? Gezi Parkı olayları sırasında Borsa İstanbul’daki hisse senetlerinde yaşanan değer kaybı nedir? Gezi Parkı olayları başladığından beri ülkemizden çıkan sıcak para miktarı nedir? MÜSİAD’ın 21. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda 2007 yılında 27 Nisan’da yayınlanan e-bildirinin faiz yolu ile yıllık Türkiye’ye maliyetinin 2 milyar dolar olduğunu ve Türkiye’ye bu bedeli, bu faturayı ödetmeye kimsenin hakkı olmadığını söylemiştiniz. Sizin açıklamalarınız sonucu olayların daha da yayıldığı borsanın düştüğü ve faizlerin yükseldiği bilinen bir gerçektir. Gezi Parkı olayları nedeniyle gösterge tahvilin faizi yüzde 6.51 ile Kasım 2012'den beri en yüksek seviyesine çıkmıştır. Faizlerde yaşanan bu yükselme ile Türkiye’nin sadece faiz ödemelerinde uğradığı zarar ne kadardır? Türkiye’ye bu bedeli ödetmeye hakkınız var mıdır? Gezi Parkı olaylarına ve göstericilerine karşı tutum, tavır ve beyanatlarınızın Türkiye’nin uluslararası

arenadaki imajına milyarlarca dolarlık tanıtım kampanyalarıyla giderilemeyecek oranda zarar verdiği yönündeki eleştirilere katılıyor musunuz? Gezi Parkı olayları nedeniyle otelcilik sektöründe rezervasyon iptalleri yüzde 30’lara ulaşmıştır. Rezervasyon iptallerinin turizm ve otelcilik sektöründeki maddi zararı ne kadardır? Topçu Kışlasının ve AVM’nin yapılacağına, dolayısıyla Gezi Park’ındaki ağaçların kesileceğine dair açıklamalarınız ile Gezi Parkı’nın yok edilmesini protesto eden göstericilere yönelik olarak sarf ettiğiniz "ayyaş", "alkolik", "çapulcu" “ ideolojik” “ yüzde 50’yi evlerinde zor tutuyoruz” gibi beyanatlarınızın gösterilerin artmasına ve ülke sathına yayılmasına yol açtığı iddia bilinmektedir. 17 Aralık 2012 tarihinde Konya’daki Ekonomi Ödülleri töreninde “ 28 Şubat'ın Türkiye'ye sadece ekonomik maliyeti, 100 milyar ile 250 milyar lira arasında olmuştur.” şeklindeki beyanatınız kamuoyuna yansımıştır. Gezi Parkı olayları ve bu olaylarına dair açıklamalarınızın Türkiye’ye sadece ekonomik maliyeti nedir? Türkiye’ye ve Türk Milletine bu ekonomik maliyeti ödetmeye hakkınız var mıdır?

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.