Manisa'da Bugün

ESENKAYA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

SİYASET

Avukat Kemal Esenkaya, Cumhuriyet Halk Partisi Yunusemre İlçe Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı. Partinin üst kademelerinden örgüte baskı uygulandığı iddialarına yanıt veren Esenkaya, yönetiminin güçlü ve omurgalı bir yapıya sahip olduğunu vurguladı. Esenkaya, başkan olması halinde üniversite yakınlarında gençlik evleri açacaklarını belirtti.

HABER: BERFİN ADICAN

Cumhuriyet Halk Partisi Yunusemre İlçe Başkanlığı’na adaylığını açıklayan ilk isim, 27 yaşındaki avukat Kemal Esenkaya oldu. İlçe binasında partililerle bir araya gelen Esenkaya, CHP’yi daha ileriye götürebilmek için böyle bir yola çıktıklarını vurguladı. Avukat Kemal Esenkaya, Yunusemre İlçe Başkanı olması halinde partiye kazandıracağı projeleri anlattı.

Açıklamasına, MİT tırlarını haber yaptığı gerekçesiyle tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ü destekleyerek başlayan CHP Yunusemre İlçe Başkan Adayı Kemal Esenkaya, Türkiye’de demokrasi ve hukukun katledildiğini söyledi. Gazetecileri tutuklayanların er ya da geç hesap vereceğini belirten aday Kemal Esenkaya, her zaman basın özgürlüğünü savunacaklarını ve davanın takipçisi olacaklarını kaydetti.

ÖĞRENCİ, İŞÇİ, ÇİFTÇİ VE CHP

Manisa’nın Büyükşehir olması ardından Yunusemre’nin bilim, sanayi ve eğitimin merkezi olduğunu ifade eden Esenkaya, CHP’nin üniversite öğrencileriyle iletişiminde eksikler olduğunu dile getirdi. Başkan olması halinde hayata geçireceği projelerden birinin üniversite yakınına gençlik evleri açmak olduğunu söyleyen Esenkaya, 2013 yılında yaşanan Gezi olaylarında gençliğin siyasete dahil olma mesajı verdiğini kaydetti. Kemal Esenkaya, “Kongreyi kazandıktan sonra üniversite gençliğini partimize kazandırmak boynumuzun borcudur. Bu borç Ali İsmail Korkmaz’a, Ethem Sarısülük’e, Abdullah Cömert’e, Medeni Yıldırım’a, Mehmet Ayvalıtaş’a, Berkin Elvan’a, Deniz Gezmiş’e, Yusuf Aslan’a, Hüseyin İnan’a ve Menemen’de gericiler tarafından katledilen Kubilay’a borcumuzdur. Bizler yerelde iktidarı hedefliyorsak, hedef kitlemiz olan üniversite gençliğimizi partimize kazandırmak zorundayız.” dedi.

İşçiler için de önemli projeler hazırladıklarını belirten CHP Yunusemre İlçe Başkan Adayı Esenkaya, partisinin çalışan kesimle bütünleşeceğini ifade etti. Öte yandan Kemal Esenkaya, CHP’nin köylüyle kucaklaşmada sorunlar yaşadığının altını çizerek, “Köylünün sadece derdini dinlemeyeceğiz, derman da olacağız” ifadelerini kullandı.

GÜÇLÜ VE OMURGALI BİR YAPI

Esenkaya, adaylık açıklaması ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Partinin üst organlarından örgütlere baskı yapıldığı iddialarını yanıtlayan Kemal Esenkaya, yönetiminin güçlü ve omurgalı bir yapıdan oluştuğunun altını çizdi.

Kendisine aday olup olmamayla ilgili herhangi bir baskı yapılmadığını anlatan avukat Kemal Esenkaya şöyle konuştu, “Biz gencecik bir yapıyla yola çıktık. Bu yapı genç olduğu kadar dik duruşlu ve omurgalı bir yapı olacaktır. Üst organlardan kimse bize müdahale edemez. Gerek Grup Başkanvekilimiz Özgür Özel, gerekse partimizin büyüklerinden bize adaylık için herhangi bir müdahalede bulunmadı. Kendileriyle bu konu için görüştük. Hepsi bu seçimde tarafsız kalacaklarını söylemişlerdir. Biz de bunun için mutluyuz.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.