Manisa'da Bugün

FİKRİ IŞIK MANİSA'DA KONUŞTU"YOLSUZLUK OLSA BU KADAR YOL MU OLUR"

SİYASET

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Türkiye’nin bir bütün olarak kalkınması için mutlaka marka şehirler oluşturması gerekiyor. Bu noktada en fazla potansiyele sahip illerimizden biri Manisa’dır" dedi.

 Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Türkiye’nin bir bütün olarak kalkınması için mutlaka marka şehirler oluşturması gerekiyor. Bu noktada en fazla potansiyele sahip illerimizden biri Manisa’dır" dedi.
Işık ayrıca, Türkiye’nin bir bütün olarak kalkınması için mutlaka marka şehirler oluşturması gerektiğini söyledi.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Manisa’da Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıda iş adamlarıyla bir araya geldi.
Bakan Işık, Salihli’de Merkez Karaman Cami’nde kılınan Cuma namazının ardından esnaf gezisi yaptı. Işık, daha sonra Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıda bir konuşma yaptı. 30 Mart’ta seçimlerin olduğunu hatırlatan Bakan Işık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Artık kalkınma bu çağda tek ayaklı olmuyor. İktidarların ve hükümetlerin kalkınmaya verdiği destek, eğer yerel yöneticilerle de kuvvetlendirilmezse, takviye edilmese biraz eksik kalıyor. Hatta bir ayağı topal kalıyor desek yanlış söylemiş olamayız. Türkiye’nin bir bütün olarak kalkınması için mutlaka marka şehirler oluşturması gerekiyor. Bu noktada en fazla potansiyele sahip illerimizden birisi de Manisa’dır. Gerçekten son yıllarda Manisa’nın aldığı yol gurur vericidir. 2012 yılındaki ihracatı 300 milyon dolar, şuandaki ihracatı 3.8 milyar dolar. Ama inanıyorum, 2023’de Manisa tek başına 20 milyar doları geçer. Bu potansiyel var. Türkiye 2002 yılında toplam 36 milyar dolar ihracat yapıyordu. Bizim bir şehrimiz 300 milyon dolar ihracat yapan bir şehir. Türkiye’nin 20 yıl önceki ihracatının neredeyse yarısından çoğunu yapar haline geldik.” 

YOLLA YOLSUZLUK BİR ARADA OLAMAZ”
Sanayi alanında çok güzel gelişme olduğunu belirten Işık, şunları söyledi: “Bazılarının memleket çok karanlık demesine inat, her gün yayınlanan veriler bizim geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. Sanayi ciro endeksi açıklandı. Sanayi ciro endeksi geçen yılın Ocak ayına kadar yüzde 22.5 artış göstermiş. Şimdi değerli arkadaşlar, yolla yolsuzluk bir arada olamaz. Ya yol olur yolsuzluk olmaz. Ya yolsuzluk olur yol olmaz. İkisine birden para yetmez. AK Parti hükümetinde 29 bin km duble yol yaptık. Bu kadar yolu kendi imkanlarımızla yapıyoruz. Dış kredi ile falan değil. Eğer bunu yapabiliyorsak, memleket demek ki kaynağını yolsuzluğa değil de yola harcıyordur.” 
Bakan Işık ardından aracına binerek Uşak'a gitti. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.