Manisa'da Bugün

GENÇLERİN BEKLEDİĞİ KONUŞMAYI ÖZGÜR ÖZEL YAPTI

SİYASET

CHP Manisa Milletvekili Özgür ÖZEL 7 Haziran 2013 günü CHP Akhisar İlçe Başkanı Vehbi Bakırlıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Celal Bayar Üniversitesi Akhisar Tütün Eksperliği Yüksek Okulu ve Meslek Yüksekokulu'nun mezuniyet törenine katıldı.

 Mezuniyet töreninde bir konuşma yapan Özgür ÖZEL, konuşmasında öncelikle uzaklardan Manisa’daki çocuklarının en mutlu günleri için gelen aileleri selamladı ve bu mezuniyet törenlerinden çok keyif aldığını söyledi. Ailelere, ‘sizlerle aramızda gönül köprüsü kuruldu ve bunun bir ömür boyu sürmesini temenni ediyorum.’ diyerek seslenen ÖZEL, gençlerin ve ailelerinin Manisa’dan iyi anılarla ayrılmasını önemsediklerini ve ömürleri boyunca Manisa’yı hoşgörünün, demokrasinin ve çağdaşlığın kenti olarak hatırlayarak, hep iyi yönlerini görmelerini ve bu şekilde anlatmatlarını istediklerini söyledi.

ÖZEL konuşmasında; ‘Ben burada sizleri aynı zamanda CHP’li diğer milletvekillerimiz adına da selamlıyorum, bugün burada bulunmayan tüm partilerden olan 10 milletvekilimiz adına da şunu söyleyebilirim ki, bundan sonra Manisa Milletvekilleri olarak kapımız sizlere ardına kadar açık ve başımızın üzerinde yeriniz var. ‘dedi. ÖZEL’in AKP ve MHP milletvekileri adına gençleri selamlaması ve parti ayrımı olmaksızın ihtiyaç duyduklarında kapılarının ardına kadar açık olduğunu ve bu misafirliğin ömürleri boyunca sürecek bir ilişki başlattığını söylemesi salondan büyük alkış aldı.

Konuşmasının bir bölümünü de Gezi Parkı olaylarına ve gençlere ayıran ÖZEL, ‘dünyadaki yeni siyasetten ve Türkiye’de şu 10-15 günde yaşadıklarımızdan tüm siyasilerin öğrenmesi gereken çok şey var. CHP’nin genç milletvekillerinden biri olarak şunu ifade edebilirim ki; bu olayları doğru görmeyi doğru okumayı önemsiyoruz. Çünkü biliyoruz ki; buradan herkesin çıkaracağı çok ders var.’ dedi.

ÖZEL konuşmasına şöyle devam etti;

‘Benden önce konuşan iki dönem birincisinin konuşmalarında özellikle çağdaş demokrasiye ve Atatürk sevgisine yapılan vurgudan büyük memnuniyet duydum. Gençler artık ne istiyor diye sormamız gerekiyor? Halkımız artık ne istiyor diye sormamız gerekiyor? Gezi Parkı olayları aslında bu ülkede ‘bir tek ben bilirim diyenlere’ karşı önemli bir haykırıştır ve bu olanlar açıkça şu mesajları vermiştir:

halkımız ve özellikle gençler; ‘Artık kimse benimle yüksek sesle konuşmasın diyor, kimse emretmesin ve beni de dinlesin’ istiyorlar. Şiddet içermeyen her türlü talebin siyaset ve toplumun tüm kesimleri tarafından doğru okunması gerekiyor. Gerek Akhisar, Manisa gerekse tüm Türkiye’deki Gezi Parkı eylemlerine katılan gençlerin şiddet içermeyen tüm taleplerin arkasındayız. Artık gençlere birşey dikte etme değil onları anlama dönemindeyiz.

Ancak benim genç arkadaşlarımla paylaşacağım birkaç şey olursa şunları söyleyebilirim kendilerine;

* Öncelikle hak arama mücadelesinde ve sorunların çözümünde ve tespitinde cesur ve kararlı olunuz.

* Şiddete bulaşmaksızın her türlü protestonun, her türlü eylemin en meşru hakkınız olduğunu biliniz ve uygulayınız.

* Sadece eleştirmek dışında çözüm mekanizmalarına da dahil olabilmek için inadına siyaset içinde olunuz.

* Ama bir hak arama mücadelesi verirken kimseyi ötekileştirmeyiniz kimseyi diğer tarafa itmeyiniz. Sizin gibi düşünmeyenin hakkını kendi hakkınızdan önce savununuz. Eğer bu benim hakkım diye yola çıkarsanız hakkınızı sadece kendiniz savunursunuz, ama bu onun da hakkı diye yola çıkarsanız yaratacağınız ikilimde herkes herkesin hakını savunmuş olur.

* Kendisi ya da birileri için değil herkes için özgürlük, herkes için demokrasi herkes için barış diyerek yola çıkanlar her zaman sadece birileri için yola çıkanlardan daha çok yol yürürler.

* Demokrasiyi ve özgürlüğü şartısız ve çekincesiz herkes için talep etiğimizde biraz önce genç arkadaşlarımızın da işaret ettiği gibi Atatürk’ün hedefi olan muasır medeniyet seviyesine erişmiş toplumu o zaman yakalayabiliriz.’ dedi.

Özgür ÖZEL’in yaptığı bu konuşmada özellikle Manisa’nın tüm milletvekilleri adına söylediği sözler ve Taksim olayları ve gençler konusunda yaptığı değerlendirmeleri salondaki herkes tarafından büyük beğeni ile karşılanarak, dakikalarca alkışlandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.