Manisa'da Bugün

HASAN ÖREN "DAVUTOĞLU'NUN İLK İCRAATI ZAMLAR OLDU"

SİYASET

Manisa CHP Milletvekili Hasan Ören Elektrik ve Doğalgaz'a gelen zamlar nedeiyle Hükümeti sert bir dille eleştirdi.

Manisa CHP Milletvekili Hasan Ören Elektrik ve Doğalgaz'a gelen zamlar nedeiyle Hükümeti sert bir dille eleştirdi.
Hasan Ören yazılı olarak yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı;
Kış öncesi elektriğe ve doğalgaza yapılan % 9’luk zamlar Hükümetin elinin vatandaşın cebinden çıkmayacağını göstermiştir.

Ekonomik kriz altında ezilen vatandaşın kullandığı elektriğe ve doğalgaza yapılan bu zam, emekliyi, memuru, asgari ücretliyi, çiftçiyi esnaf ve sanatkarı perişan edecektir. Dar gelirli için bu kış, karanlık ve soğuk geçecektir.

Bu zammın nedeni maliyet artışları değil, kaçak kullanılan elektriktir. Ülke genelinde kayıp kaçak oranı hala % 14 seviyesinde. Manisa’da bu oran % 7 iken, bazı illerimizde % 70’i geçmektedir.

Bu nedenle faturalardaki kayıp kaçak bedeli % 40 oranında artırılmıştır. Elektrik zammı içinde kayıp kaçak oranının ayrıca artırılması, kaçak kullanımı azaltmak için bir şey yapılmayacağını ortaya koymaktadır. Bu doğru bir yaklaşım değildir.

Çünkü kaçak kullanım azalacak denilerek elektrik dağıtımı özelleştirilmiştir. Kaçakları önleyeceklerine, kolay yolu seçerek elektriğe ve faturalar içinde yer alan kayıp kaçak bedeline zam yapmışlardır.

Eğer ülke genelinde kayıp kaçak oranı % 15’den % 5’e düşürülürse, zaten zam yapmaya da gerek kalmayacaktır. Fakat AKP Hükümeti bunu yapmayıp, sadece elektrik zammı ile vatandaşın cebindeki 2.6 milyar liraya göz dikmiştir.

Emekliye, memura % 3 zam veren Hükümetin elektriğe % 9 zam yapması Davutoğlu Hükümetinin “zam hükümeti” olacağını açıkça göstermiştir.

AKP bu yanlıştan dönmeli ve vatandaşın büyük tepkisine neden olan zamları geri alınmalıdır. Evinde, bağında, işyerinde kullandığı elektriğin faturasını düzenli ödeyen vatandaşı cezalandırmaktan vazgeçmelidir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.