Manisa'da Bugün

HASAN ÖREN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI!

SİYASET

CHP MANİSA MİLLETVEKİLİ HASAN ÖREN 10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜ MESAJINI ŞU SÖZLERİYLE VERDİ.

 ''Manisa’lı gazeteciler; her zaman, ilkeli, tarafsız sorumluluk anlayışı içerisinde başarıyla, halkın haber alma özgürlüğüne katkı sağlamaktadırlar. Çünkü özgür basın, demokratik toplumların gereğidir.


Ülkemizde basına sansür zaman zaman artarak, baskı aracı haline gelmiştir. Dün sansürden şikayet ederken, sürekli artan baskılar nedeniyle, dünü arar duruma geldik. Halkın bilgi kaynaklarını kurutmamanın toplumu geriye götürdüğü ve iktidarlara da bir fayda sağlamadığı unutulmamalıdır.


76 Gazeteci Cezaevindedir


Aralarında CHP İzmir Milletvekili Mustafa BALBAY’ın da bulunduğu 76 gazeteci halen cezaevindedir. AKP iktidarına muhalefet eden gazeteciler terörist ilan edilmekte ya da işten atılmaktadır. İktidarın baskı ve zulüm politikası her alanda olduğu gibi basın dünyasında da yoğun olarak hissedilmektedir.


Sansürden şikayet edenlerin iktidara geldikten sonra basın üzerinde baskı kurması ve her geçen gün baskılarını artırması, demokrasi ile bağdaşmamaktadır. İleri demokrasi ve basın özgürlüğü için, bu anlayıştan kurtulmak gerekmektedir. İlkeli, tarafsız ve doğru haber anlayışına sahip özgür basın, halkın haber alma hakkına aracılık ederek kamuoyunun bilgilenmesini sağlaması gerekmektedir.


İşsiz Gazeteciler Ordusu Yaratıldı


AKP hükümetin basın üzerindeki baskıcı tutumu ve yandaş medya yaratma çabasının sonucu pek çok gazeteci işini kaybetmiştir. Hükümetin hoşuna gitmeyen köşe yazarları, program yapımcıları birer birer işten atılmışlardır. Çalışan gazeteciler ise emeklerinin karşılığını alamamaktadır. Düşük maaş, güvencesiz iş, esas olarak basının bağımsızlığını tehdit etmektedir. Basın emekçileri “İşsiz kalmayı göze alamayanlar gazetecilik yapmasın” önerilerini sık sık duyar olmuşlardır.


Yıpratıcı çalışma koşullarına rağmen gazetecilerin mesleki çaba ve başarılarını takdirle karşıladığımı belirtmek isterim. Fedakârca sürdürdüğü çalışmaları ile demokrasinin güçlenmesine her zaman katkıda bulunan Manisa ve ilçelerimizdeki tüm basın kuruluşlarına teşekkür eder, basın emekçilerinin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler” gününü kutlarım. Sevgi ve saygılarımla''dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.