Manisa'da Bugün

HASAN ÖREN MEHDİ EKER'E SORDU

SİYASET

Manisa Milletvekili Hasan ÖREN Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Tarım Danışmanları Soru Önergesi‏ sundu.

 Soru Önergesinde şu ifadeleri yer aldı. Ören ‘’8 Eylül 2006 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Tarımsal Yayım Ve Danışmanlık Hizmetlerinin Düzenlenmesine Dair Yönetmelik ile Tarım Danışmanlarının çalışma usul ve esasları belirlenmiştir. Tarımsal danışmanlık sertifikası alabilmek için, Bakanlığınızın düzenlediği eğitim programına katılmak ve yapılan sınavda başarılı olmak şartı getirilmiştir.

Yönetmeliğin 17. Maddesi ile sertifika sahibi tarım danışmanlarına iki yılda bir sertifikasını vize ettirme zorunluluğu getirilmiş, süresi bitiminde vize ettirilmeyen sertifikaların geçerliliğini kaybedeceği hükme bağlanmıştır.

Uygulamanın yeni olması nedeniyle tarım danışmanları sertifikalarının ilk vize süresini geçirmişlerdir. Bakanlığınızda Tarım Danışmanlarının tüm iletişim bilgileri bulunmasına rağmen herhangi bir uyarı bilgisi kendilerine iletilmemiştir. Sayıları 500’ü bulan Tarım Danışmanın sertifikalarının iptali ile karşı karşıya kalmıştır.

Bunlara göre;
1- Sertifikalarının vize süresini geçiren Tarım Danışmanlarının haklarını kaybetmemesi için ek vize süresi verilecek midir?’’dedi.Sözlerinin devamında ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi EKER tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.