Manisa'da Bugün

HASAN ÖREN SERHAT ORHAN'I KÖTÜ YAKALADI

SİYASET

Geçtiğimiz günlerde erzak dağıtımı ile gündeme gelen AK Partili Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan'ın yapmış olduğu yardımı mahkemeye taşıyan Hasan Ören alınan Mahkeme kararını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde erzak dağıtımı ile gündeme gelen AK Partili Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan'ın yapmış olduğu yardımı mahkemeye taşıyan Hasan Ören alınan Mahkeme kararını açıkladı. Hasan Ören yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Aklı hep şeytanlığa çalışan Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan’a Turgutlu İlçe Seçim Kurulu Hakiminden tokat gibi karar çıktı.

Turgutlu Belediye Başkanı Serhat ORHAN’ın 7 Eylül Stadyumunda dağıttığı 50 liralık erzak yardımı çekleri ile ilgili konuyu gündeme getirerek İlçe Seçim Kuruluna ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştuk. Yaptığımız şikayet haklı bulunarak “İlçe Seçim Kurulu” tarafından çek dağıtımı durdurulmuş ve Hakim tarafından Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.

Turgutlu İlçe Seçim Kurulunun 18.03.2014 tarih ve 2014/55 sayılı kararın gerekçesinde; “Seçime 13 gün kala erzak fişi dağıtımı yapmanın ve özellikle dağıtılan erzak fişlerinin Belediye kaynağından finanse edilmesine ve mevcut belediye başkanının yeni dönem için aday olmasına rağmen belediye başkanının isminin yazılması, seçimin temel ilkelerinden olan eşitlik ve dürüstlük ilkeleri ile bağdaşmamaktadır” denilmektedir.

KARAR’da ise; Yüksek Seçim Kurulunun seçim yasakları kararına aykırı olduğu anlaşıldığından “Belediyenin ERZAK YARDIMI YAPAMAYACAĞINA”

Ayrıca erzak çeki dağıtılması seçim suçu olduğu için; dosyanın Turgutlu Cumhuriyet Savcılığına gönderilmesine karar verildi” denilmektedir.

Seçimi kaybedeceğini anlayan AKP adayı Serhat Orhan “Seçime 13 gün kala, 13.000 kişiye 50 liralık çek dağıtmasının seçimle ilgisi olmadığını” söylüyor. Sayın Belediye başkanı bu yardımları 10 yıldır yaptıklarını belirterek bizim için “akılları neredeydi” diyor. Serhat Orhan’ın aklı neredeydi de seçime 13 gün kala çek dağıtmaya başlamıştır? Başkanın aklı hep şeytanlığa çalışıyor. Fakat hukuk devletinde “seçim rüşvetine” dur diyecek yasalar olduğu için ilçe seçim kurulu bu yanlışa dur demiştir. Dağıtılan erzak çekleri halkın kendi parası olduğu için, vatandaşlar onunla gıda maddesi alabilir ve afiyetle yiyebilirler.

Beş yıldır yatan Belediye başkanının seçim zamanı gayrete gelmesi ve parayla oy alacağını düşünmesi tükenmişliğin göstergesidir. 10 yıldır söylediği yalanlara vatandaşın karnı toktur. 30 Martta Turgutlu halkı Serhat Orhan’a kırmızı kartı gösterecektir. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.