Manisa'da Bugün

HASAN ÖREN'DEN SURİYELİ'LER İÇİN SORU ÖNERGESİ

SİYASET

Manisa Chp Milletvekili Hasan Ören Suriyeli Mülteciler için Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun cevaplaması için soru önergesi verdi

 CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, AKP Hükümetinin Destekleriyle,Suriyeli Mültecilerin ( Radikal İslamcı Terör Örgütü Militanları ) Türkiye'nin verdiği silahlarla Suriye'de çatışmaya girdikleri ve yaralıların Türkiye'de tedavi edildiği gündeme getirilmiştir. AKP Hükümetinin ileri demokrasisi sayesinde kamplara giden heyetler kamplara alınmamakta ve hiç bir kimseye bilgi verilmemektedir. Tabiki insani olarak herkesin tedavi edilme hakkı vardır ancak bu konular ile ilgili her konu birer soru işaretidir. Bunların açıklığa kavuşturulmasına istinaden bir soru önergesi verdi.

Ören'in verdiği önerge şöyledir : 

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın aracılığınızla Sağlık Bakanı Mehmet MÜEZZİNOĞLU tarafından yazılı olarak cevaplanmasını arz ederim.

Hasan ÖREN

Manisa Milletvekili

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin (BMMYK) liderliği ve koordinasyonu altında, Türkiye’de 7 ildeki 15 kampta -Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Adıyaman- kayıtlı olan ve konaklayan Suriyelilerin sayısını 160.815 olarak açıklamıştır. BMMYK Sözcüsü Dan McNorton 15 Mayıs 2013 itibariyle, Türkiye'de 347.157 Suriyelinin sığınma başvurusunda bulunduğunu açıklamıştır. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise Suriyeli mültecilerin sayısının yaklaşık 200.000 kamplarda olmak üzere 300.000 olduğunu açıklamıştır.

Bunlara göre;

1- Mülteciler, ülkemize giriş yaparken genel bir sağlık taramasından geçirilmektedir?

2- Suriyeli mültecilerin yaşadığı illerde bulunan hastanelerde bugüne kadar kaç hastanın tedavisi yapılmıştır?

3- Suriye’de çatışmalarda yaralanarak ülkemize getirilen ve tedavi edilenlerin sayısı ve bu hastaların şu anki durumları nedir? Ülkelerine dönmüşler midir?

4- Ülkemizdeki kamplarda barınan mülteciler içinde salgın hastalığa yakalananlar var mıdır? Var ise salgın hastalık nedeniyle tedavi gören mülteci sayısı nedir?

5- Siyasi parti temsilcileri, bağımsız ve tarafsız sivil toplum kuruluşları ve gözlemcilerin bu kamplara erişimlerine izin verilmediği basına yansımaktadır. Bu yasaklamanın nedeni nedir?

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.