Manisa'da Bugün

HDP MANİSA İL BAŞKANI ABDURRAHMAN ARAS İSYAN ETTİ

SİYASET

HDP İl Başkanı Abdurrahman Aras, Filistin’de yapılan zulüm için ayağa kalkanların Şengal’de IŞİD tarafından Yezidi’lere yönelik yapılan katliamlara sessiz kaldığını söyledi.

 HDP İl Başkanı Abdurrahman Aras, Filistin’de yapılan zulüm için ayağa kalkanların Şengal’de IŞİD tarafından Yezidi’lere yönelik yapılan katliamlara sessiz kaldığını söyledi.

Ferdi UZUN

HDP İl Başkanı Abdurrahman Aras, Şengal’de IŞİD tarafından zulme uğrayıp Türkiye’ye göç eden Yezidi’ler için yardım kampanyası başlattıklarını bildirdi. HDP’li Aras, “Şengal’de yapılan insanlık vahşetine Manisa’da yaşayan bireyler olaylar sessiz kalamazdık. IŞİD katliamından kaçıp Türkiye sınırlarına yerleşen Yezidi kardeşlerimiz için yardım kampanyası başlattık. Geçtiğimiz günlerde 2 kamyon yardım gönderdik. Yüreğimizi açtığımız insanlara ellerimizi de açtık ve elimizden gelen ne varsa yaptık yapmaya da devam edeceğiz. Topladığımız yardımlar parti binamızda paketlenerek hazırlandı ve gönderildi” dedi.

Yok olmalarına izin vermeyeceğiz

Yezidi’lere uygulanan zulmü en iyi Kürt’lerin anlayacağını belirten Aras, “Şırnak’ta 3 bin kişilik yardım çadırı kuruldu. Binlerce Yezidi orada yaşıyor. Oradaki vatandaşlar onlara sahip çıkıyor. Özellikle Kürtler yerinden yurdundan edilen, köyleri yakılıp yıkılan Kürtler Yezidi’lerin halinden çok iyi anlar. Bizler Yezidi’lerin yok olmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Filistin için ayağa kalkanları Şengal’de göremedik

HDP’li Aras son olarak şunları söyledi: “Bizler birbirimizi bütünleyerek ortak bir vatan ve radikal bir yaşam içinde mücadele etmeliyiz. Şengal’de bu sorun var oldukça yardım kampanyamız devam edecektir. Filistin için ayağa kalkanlara yüreğimizle destek çıktık. Mücadele içinde yer aldık. Ama ne yazık ki Filistin için ayağa kalkanları Şengal’de göremedik. Binlerce Yezidi vatandaş öldürülüp göç etmek zorunda kalırken kendini Müslüman yardım seven zannedenler bu vahşet karşısında sessiz kaldırdılar. Soruyorum onlara: Hanginiz Şengal için yardım topladınız? Bu konuda Manisa halkına gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum. Manisalı Belediye başkanlarından da Şengal için yardım bekliyoruz.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.