Manisa'da Bugün

“HÜKÜMET YAZI-TURA ATMAKLA MEŞGUL”

SİYASET

TBMM’de Sağlık Bakanlığınca Kamu Özel İşbirliği Modeli ile Tesis Yaptırılması, Yenilenmesi ve Hizmet Alınması Hakkında Kanun Tasarısının görüşmelerinin son gününde de gündem yine Manisa’ydı. MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay genel kurulda yaptığı konuşmalarda Manisalıya verilen sözleri ve Moris Şinasi Çocuk Hastanesi’nin belirsizliğini hükümete hatırlattı.

 Akçay konuşmasında şehir hastanesi hizmete girdikten sonra bir vakıf hastanesi olan Moris Şinasi Çocuk Hastanesi’nin akıbetinin ne olacağının meçhul olduğunu belirtti. Akçay Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Manisalıya verdiği sözü de hatırlattı. Akçay “17 Mayıs 2010 tarihinde Sayın Bülent Arınç Manisa'daki bir toplantıda, bir açılış töreninde "Yazı da gelse, tura da gelse bu hastaneyi yapacağız." demişti. Yani iktidarın hâlâ yazı-tura atmakla meşgul olduğunu görüyoruz. Ortada ise henüz ne bir hastane var ne de bir inşaat.”dedi.

 

 

“Manisa bu haberle çalkalanıyor”

 

 

MHP’li Akçay genel kuruldaki konuşmasında Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesine ve Kırkağaç Devlet Hastanesine yapılan müdür ve müdür yardımcısı atamalarını da gündeme getirdi, Sağlık Bakanından bu olayların izahını istedi. “Şu anda da yine Manisa sağlıkla ilgili bir haberle çalkalanıyor. Manisa AKP il ve merkez ilçenin bazı yöneticilerinin çok yakın akrabaları ve çocukları bazı hastanelere taşeron firma olarak, müdür, müdür yardımcısı olarak atanıyorlar. Doğrusu bunu da anlayabilmiş değilim, nasıl yöneticiliğe bu unvanla bir atama yapılabiliyor. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi devlet hastanesi ve Kırkağaç Devlet Hastanesine AKP'li yönetici ve yönetici yakını 6 kişinin sözleşmeli müdür ve müdür yardımcısı olarak atandığı iddiaları ortada durmaktadır ve bunların tamamı da sağlıkla uzaktan yakından alakası olmayan meslek mensubu insanlar. Sağlıkla bir ilgileri de yok -kimi sporcu, kimi kahveci, kimi fırıncı- ve bu atanan kişilerin hiçbiri kamuda da çalışmıyor. Şimdi, tabii bunların isimlerini de zikretmek istemiyorum fakat bunlar basına da, medyaya da yansıdı. Sayın Bakanın ve Sağlık Bakanlığının buna kayıtsız kalmaması gerekir ve cevap vermesi gerekir. Bu hastane yap, kirala, devret yasası çıktıktan sonra şehir hastaneleri Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bir çiftliği hâline gelecektir. Şu hâliyle bu kadar pervasız ve partizanca atamalar yapılabiliyorsa akıbet hiç de hayırlı olmayacaktır.”

 

“Tasarının getireceği modelin sosyal yönü ihmal ediliyor”

 

 

Tasarı ile getirilen modelin Türk sağlık sistemini kökten değiştirmekte olduğunu belirten Akçay yeni modelin sosyal yönünün ihmal edildiğini söyledi. Tasarı ile bir taraftan yaklaşık 500 bin sağlık çalışanının akıbetlerinin belirsiz bir hal alacağını diğer taraftan düşük ve orta gelirli vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden yeterince faydalanamayacağını belirten Akçay hükümetin en kötü ekonomi yönetimini tercih ettiğini ifade etti. Akçay “Ekonomide bir teori vardır. Madde 1) Kamu tekeli kötüdür. Madde 2) Özel tekeli daha kötüdür. Madde 3) Kamu-özel tekeli en kötüsüdür. En kötüsünü maalesef yapıyorsunuz.”şeklinde konuştu.

 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.