Manisa'da Bugün

HÜSEYİN TANRIVERDİ BAŞKAN ADAYININ NE ZAMAN AÇIKLANACAĞINI SÖYLEDİ

SİYASET

AK Parti MKYK Üyesi Hüseyin Tanrıverdi, Manisa ETV'de Gündem Özel programında Erdinç Yumrukaya’nın sorularını yanıtladı.

Programda konuşan Hüseyin Tanrıverdi, adaylar belirlenirken kamuoyu yoklamaları, vizyon, projeler gibi kriterlerin ön planda tutulacağını kaydederek, “Başbakan talimat verirse aday olurum vermezse olmam. Biz de yerel seçimlerde ön seçim yok milletvekili seçimlerinde de yok. Bizde bir teşkilat içi bir temayül yoklaması iki halk yoklaması var. Anketlerle ya da telefon anketörleri aracılığıyla halk nezdinde yoklama yapılır. Beliren isimler ortaya çıktıktan sonra bu isimler arasında da anketler yapılır. Teşkilat bünyesinde ise çalışma temposu değerlendirilir. Önceden belediye başkanı ise performansı değerlendirilir. Yeni bir isim olarak çıkmışsa kapasitesi, bilgisi, becerisi siyasi becerisine göre ortaya çıkıyor. Manisa Ege’nin geleceğidir. O açıdan buradaki yerel seçimler çok önemlidir. 2009’da bir kazaya meydana geldi. Yol kazasının ardından biz eksiklerimizi düzelttik. Telafi için daha farklı bir çalışma yapılmaktadır. O açıdan Manisa’nın 2014 yerel seçimde belediye başkanlığını alması patimiz açısından çok önemlidir” dedi.

ADAYLARI BAYRAMDAN SONRA AÇIKLAYACAK

Tanrıverdi, AK Parti’de adayların ne zaman açıklanacağına ise, “Adaylar konusunda henüz açıklanmış bir tarih yok. Başbakanımız bayram sonrasında büyükşehirlere ziyareti olacak sanıyorum ki o zaman adayları açıklayacak” sözleriyle yanıt verdi.

‘BAŞKAN OLMASAYDIM MANİSA BÜYÜKŞEHİR OLMAZDI’

“Yerel yönetimleri önemsiyoruz” diyen AK Parti MKYK Üyesi, Manisa’nın büyükşehir olmasında emeğinin büyük olduğunu söyledi. Tanrıverdi, “Bildiğiniz gibi 5 yıl Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı yaptım. Dolayısıyla bu 5 yıllık sürede önemli yasal düzenlemeleri yaptık ve bunların en önemlileri ise büyükşehir yasal düzenlemeleridir. Manisa büyükşehir oldu. Eğer orada yerel yönetimler başkanı olarak görev yapmamış olsaydım Manisa büyükşehir olamazdı. Çünkü 350 bin nüfusu var merkez nüfusu 750 bin ve üzeri olanlar büyükşehir olabiliyordu. Dolayısıyla biz Manisa’ya karşı sorumluluğumuzu yerine getirdik. Bizden önceki dönemlerde milletvekili yapmış ağabeylerimiz var büyükşehrin ne anlama geldiğini biliyorlar. Büyükşehirle gündeme geldiği zaman Denizli, Manisa, Elazığ, Malatya milletvekilleri ortak takrirle önergeyle büyükşehir olmalarını istemişti ama maalesef gerçekleşememişti. O günkü girişim yapan milletvekillerimize ben buradan çok teşekkür ediyorum. Eski yasaya göre Manisa büyükşehir olma şartları tutmuyordu” diye konuştu.

SABUNCUBELİ’NDE AKSAKLIK YOK DEĞİŞİM VAR

Son dönemde kamuoyunda geniş yer tutan Sabuncubeli tüneli çalışmalarını da değerlendiren Hüseyin Tanrıverdi, çalışmalarda bir aksaklığın olmadığını ama değişikliklerin olduğunu dile getirdi. Tanrıverdi, “Sabuncubeli tünelinde bir arıza yok. Fakat proje değişikliği söz konusu. O da daha sağlıklı yapılması için. Tünel değişiklikle 6 km uzunluğunda olacak. tabi bu da yapım süresinin uzaması anlamına geliyor. Yap işlet devret modeliyle yapılacak proje tamamlandığında Manisa ve İzmir sürücülerin korkulu rüyası olmayacak. Bu konuda yapılan eleştirilere de anlam veremiyorum” dedi.

YERİNDE VE KALİTELİ HİZMET VURGUSU

Son vali yardımcıları ve kaymakamlar kararnamesini de değerlendiren AK Parti Manisa Milletvekili, yeni oluşan iki ilçe kaymakamının önümüzdeki günlerde göreve başlayacağını söyledi. Hüseyin Tanrıverdi, iki ilçenin kamu kurum binalarının da en kısa sürede oluşturulacağını da dile getirerek şunları söyledi: “Manisa büyükşehir olduğunda 2 kaymakam ve 1 vali olacak. Kararnameyle Kemalpaşa Kaymakamı Yüksel Topal, Yunusemre Kaymakamlığı’na, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ise Şehzadeler Kaymakamlığı’na atandı. Bu hafta gelecekler. Şimdilik diğer kamu kuruluşlarından faydalanılacak. Daha sonra hükümet konakları, ilçe milli eğitim, emniyet, bayındırlık, tarım müdürü gibi alt birimler oluşturulacak. Çalışmalar resmi olarak başladı. Ama işlem olarak daha başlamadı. Başlayınca hizmetin daha kaliteli ve yerinde olmasını amaçlıyoruz” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.