Manisa'da Bugün

HÜSEYİN TANRIVERDİ HASAN ÖREN ve CHP ÇAMURA SAPLANDI

SİYASET

CHP’li vekillerin TBMM’de konuştukları ve basına verdikleri demeçlerin ‘Yalan’ olduğunu, Soma’da bulunan maden ocağı işletmesi sahiplerine Hükümetin siyasi desteğinin ve kendisinin de özel bir desteğinin olmadığını belgelediklerini ifade eden AK Parti MKYK Üyesi, Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, “CHP ve Milletvekili Hasan Ören yine çamura saplandı” dedi.

 CHP’li vekillerin TBMM’de konuştukları ve basına verdikleri demeçlerin ‘Yalan’ olduğunu, Soma’da bulunan maden ocağı işletmesi sahiplerine Hükümetin siyasi desteğinin ve kendisinin de özel bir desteğinin olmadığını belgelediklerini ifade eden AK Parti MKYK Üyesi, Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, “CHP ve Milletvekili Hasan Ören yine çamura saplandı” dedi.

AK Parti MKYK Üyesi, Manisa Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, CHP’li vekillerin TBMM kürsüsünden yaptıkları konuşmaların ve basına verdikleri demeçlerin ‘Yalan’ olduğunu belgelediklerini söyledi. Tanrıverdi, CHP Manisa Milletvekilleri’nin, Soma’da meydana gelen maden kazası sonrasında, ocak işletmesine Hükümetin siyasi desteğinin ve kendisinin de özel desteğinin olduğunu vurgulayan beyanlarının ‘Mesnetsiz’ ve ‘Yalan’ olduğunun açığa çıktığını vurguladı. Tanrıverdi gelişmeleri şöyle anlattı: “Avukatım aracılığı ile haberin yayımlandığı internet haber sitesine bir tekzip metni göndererek, yalan haberin kaldırılmasını ve gönderdiğim metnin yayımlanmasını istedik. İnternet haber sitesi tekzibi yayımlamadı. Ardından Ankara Sulh Ceza Mahkemesi’ne müracaat ettik. Mahkeme tekzip metninin yayımlanmasına karar verdi, ancak adı geçen haber sitesi karara itiraz etti. İtirazlarının da reddedilmesinin ardından metin 3 Ocak 2014 tarihinde yayımlandı. Böylece Hasan Ören’in ve diğer CHP Milletvekilleri’nin söyledikleri tekzip edildi.”

 

CHP VE HASAN ÖREN YİNE ÇAMURA SAPLANDI

 

Tanrıverdi açıklamasında şunları söyledi: “Ekim ayı içerisinde Soma’daki bir maden ocağında meydana gelen yangında 27 işçi mahsur kalmış, yapılan müdahale neticesinde 26 işçi kurtarılmış, bir işçimiz hayatını kaybetmesinin ardından maalesef her zamanki gibi CHP’li Milletvekilleri bu olayı da siyasi bir şov malzemesi yaparak Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşımış, basında da AK Parti Hükümeti’ni ve Milletvekilleri’ni suçlayıcı beyanlarda bulunmuşlardır. Yerel ve ulusal basında “Madenin arkasında hükümetin siyasi desteğinin bulunduğunu, şirket işçilerinin AK Parti mitinglerine taşındığını ve özellikle adımı zikrederek destek olunduğumu cüretkar bir şekilde dile getirdiler. Aslı astarı olmayan beyanlarda bulundular. Bizde bu kara propaganda karşısında yasal ve hukuki haklarımızı kullanarak bu haberin yalan olduğunu ve haberin yayımlanan internet sitesinde aynı şekilde yayımlanması için tekzip metni gönderdik. Haberin gerçekleri yansıtmadığının belirtilmesi ve aynı başlık altında yayımlanmasını talep ettik. Ankara Sulh ve Ceza Mahkemesi’nin kararırının ardından söz konusu haber kaldırılarak tarafımdan gönderilen tekzip metni 3 Ocak 2014 tarihi itibarıyla adı geçen internet sitesinde yayımlanmıştır. CHP’nin artık siyasete vereceği bir şey kalmamıştır. Onların tek yaptıkları çamur at izi kalsın mantığı ile siyaset yapmaktır. Anayasa Mahkemesi’ne gitmekten, Türkiye’nin lehine olan gelişmeleri eleştirmekten ve devşirme belediye başkan adayları aramaktan başka işleri yoktur. Ben daha önce TBMM kürsüsünden de dile getirdiğim gibi, CHP Manisa Milletvekilleri’nin kazaları, doğal afetleri ve istenmeyen durumları siyasi bir malzeme yaparak, çamur at izi kalsın zihniyeti ile hareket etmesi siyasi ahlaka sığmamaktadır. Ekmeğini taştan çıkaran bu emekçiler üzerinden siyaset yapmak, onları istismar etmek emeğe yapılan en büyük haksızlıktır, saygısızlıktır. Ancak bu arkadaşlar yaklaşan yerel seçimler öncesinde panik havası içerisinde ne söylediklerini, ne yaptıklarını bilmez bir haldedirler. Ankara’da, Mersin’de devşirme başkan adayları ile günü kurtaracaklarını düşünseler de milletimiz bu kirli ve çirkin tezgahı görmektedir”.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.