Manisa'da Bugün

HÜSEYİN TANRIVERDİ MANİSA'DA

SİYASET

AK Parti Manisa Milletvekili ve MYK Üyesi Hüseyin Tanrıverdi, Turgutlu’da katıldığı bayramlaşma programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Tanrıverdi, “İktidarımızla birlikte demokratikleşme süreci başladı” dedi.

 Turgutlu’da yaptığı konuşmada gündemi değerlendiren Hüseyin Tanrıverdi, “Türkiye 10 yıl önceki Türkiye değil. AK Parti iktidarıyla birlikte Türkiye kalkınma gerçekleştirmiş, ekonomik olarak zenginleşmiş, sosyal olarak gelişmiş ve artık diğer dünya ülkeleri arasında itibarı çok yükselmiş bir ülke konumuna gelmiştir. Bunları hayallerimizi ortaya koyarak hep beraber gerçekleştirdik. Bundan sonra hedeflediğimiz bir 10 yıl daha var. 2023’e ulaştığımızda Türkiye daha farklı bir ülke olacaktır. Bu ülkede yaşayan herkes, bu ülkede yaşamanın onurunu ve gururunu yaşayacaktır. 2023’de Türkiye tüm dünyada itibar kazanan bir ülke değil lider bir ülke konumuna gelecektir. Hedeflerimiz içerisinde ileri demokrasiyle buluşmak var. Bildiğiniz gibi AK Parti iktidarı iş başı yaptığında ilk bu konuyla ilgili çalışma başlatmıştır. Çünkü Türkiye’nin önemli sorunlarının, kangren olmuş sorunlarının tek çözüm reçetesi demokratikleşmesidir. Bugüne kadar gelen sorunların altını kazıdığınızda altında hep demokrasi boşluğunun ve zaafının olduğunu göreceksiniz. İktidarımızla birlikte demokratikleşme süreci başladı. 10 yıllık süre zarfında gördüğünüz gibi insan temel hak, özgürlük seviyesini yukarılara taşıdık. Ülkenin halen sorunları varsa ve devam ediyorsa demek ki demokratikleşme yönünde eksiklerimiz var ve biz de bunu en asgariye indirmek için çalışıyoruz. Bunun içindir ki 2023 hedefimizin başına ileri demokrasiyi koyduk. Demokratikleşme paketi uygulanmaya başlandığında daha özgür ve daha hür Türkiye’de yaşayacağız. 2023 hedeflerimizde insan temel ve haklarını iyileştirme çabalarımız var. Herkesin istediği gibi yiyecek, içecek, inancıyla alay edilmeyecek bir ülke olacağız. Farklı kültür mozaiklerine sahip bir ülkeyiz ancak devletin resmi dili Türkçe’dir ve biz bundan ve ay yıldızlı bayrağımızdan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.
Yaklaşan yerel seçimleri de değerlendiren Tanrıverdi, “Seçimlere az bir süre kaldı ve artık az uyuma çok çalışma zamanı geldi. Büyükşehirlerin adaylarını yapacağımız toplantılar ve yerel temayül sonuçlarına göre açıklayacağız. Biz bugüne kadar kim aday olursa olsun birlik içerisinde çalışarak başarıya ulaşan bir teşkilatız ve bu başarıyı tekrarlayacağız. Manisa büyükşehir olacak ve Manisa’da ilçeleri AK Belediye olacaktır” diye konuştu. 

“ASKERLİĞİ 12 AYA DÜŞÜRÜYORUZ”
Tanrıverdi, Turgutlu’daki bayramlaşmadan sonra Ahmetli’ye geçti. Ahmetli’de askerlik süresiyle ilgili açıklama yapan Tanrıverdi, “Askerliği 12 aya düşürüyoruz. Bayramdan sonra bu konu meclise gelecek ve kabul edildiği gibi de uygulanmaya başlayacak. Bayramda asker evlatlarını özleyen ailelerine de bu şekilde müjde verelim” ifadelerini kullandı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.