Manisa'da Bugün

HÜSEYİN TOSUN BAŞKANLIK KOLTUĞUNA OTURDU

SİYASET

Manisa’nın Kula ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisinden (MHP) Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Tosun Başkanlık koltuğuna oturdu. Kurban keserek başkanlık koltuğuna oturan Tosun daha sonra vatandaşlara pilav üstü kavurma ikramında bulundu.

 Manisa’nın Kula ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisinden (MHP) Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Tosun Başkanlık koltuğuna oturdu. Kurban keserek başkanlık koltuğuna oturan Tosun daha sonra vatandaşlara pilav üstü kavurma ikramında bulundu.
İlk olarak belediye hizmet binası önünde kesilen kurbanın ardından belediye personeli tarafından kapıda karşılan Hüseyin Tosun belediye başkanlığı makamına gelerek yapılan duanın ardından koltuğuna oturdu.
Yapılan tören Manisa milletvekili Erkan Akçay, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Sağlam, MHP Manisa İl Başkanı Tanju Balatlı, MHP Kula İlçe Başkanı İbrahim Kilimci, Belediye meclis üyeleri partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Hüseyin Tosun yaptığı konuşmasında, "Seçim sürecinde bana ve ekibime güvenerek destek veren tüm Kula halkına teşekkür ederim. Sizlerinde bildiği gibi Belediyeler halka hizmet eden kurumlardır. Biz bu hizmeti daha iyi yapacağımıza inandık. Bugünden itibaren Kula ilçemizi daha ileriye taşımak için gece gündüz demeden çalışacağız. Ben artık partili partisiz herkesin Belediye Başkanıyım, kapımız tüm Kulalılara açık" dedi.
Tosun Konuşmasında, "Belediye başkanlığı gibi belediye meclis üyeliği gibi onurlu gururlu görevler önemini bu millete insanlara hizmet etmekten alan dolayısıyla sorumluluğu yüksek olan görevlerdir. Sorumluluğumuz kat kat arttı. Belediye meclis üyesi arkadaşlarımız ile beraber zor bir emaneti devralıyoruz. Bu güne kadar şahsi hayatımızda gurur ve kibir' tenezzül etmedik. Rabbim gurur ve kibirin bundan sonrada bu kapıdan içeri girmesini nasip etmesin. Belediye başkanlığı koltuğu hizmet koltuğudur emanet bir koltuktur. Kimse bunu sahiplenmemelidir. Herkes bunun nöbet koltuğu olduğunu bilse devir teslim törenlerinde gürültü patırtı ortaya çıkmaz Bu görev belediye meclis üyelerimiz ile birlikte bize verilen bir emanettir. Bizlere oy veren arkadaşlarımız ile oy vermeyen arkadaşlarımız birdir. Bu seçimleri Kula kazanmıştır zafer Kula'nındır"dedi
Manisa Büyükşehir belediye başkanı Cengiz Ergün ise, “30 Mart'ta yapılan seçimlerde Kula halkı Manisalı hemşehrilerimiz sandıkta kararı vererek Kula’da Hüseyin Tosun kardeşimizi bu makama layık görmüşlerdir. Bu başarıda emeği geçen bütün teşkilatımıza Kadın kollarımıza Ülkü ocaklarımıza ve bizlere gönül veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Burada çok güzel bir çalışma oldu Kula'da kemikleşme oldu güç verdiler birbirlerine. Sonucunda bugün Kula'da Hüseyin kardeşimizi bu koltuğa layık gördüler şahsıma da gösterilen bu ilgiden dolayı teşekkür ediyorum" dedi

KENDİ KAZDIKLARI KUYUYA KENDİLERİ DÜŞTÜ
Ergün, “Kula’nın bizim için önemi çok farklı anlamı çok farklı. Rakibimiz Hüseyin Tanrıverdi’nin memleketi olması münasebetiyle daha farklılığı vardı. Şahsımı da gösterilen destek katkı teveccüh için bütün Kulalı hemşerilerimi tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Kendi Kazdıkları Kuyuya kendileri düştü. Sonuçta bizi Manisa merkezinde çok kuvvetli olarak fazla aşırı şekilde merkeze yapılan sıkı çalışmalarla yıpratmaya çalıştılar ancak Manisa merkezde de hemen hemen çok bir az oyla 700 civarında bir oyla önde bitirdiğimiz bu yarışta Turgutlu Salihli ve Kula bütün bu ilçeler büyükşehir başkanlığını bize getirdi. 17 ilçemizde de bizlere oy vermiş arkadaşlarımızda var onları da teşekkür ediyorum Kula’da 9 Bin 500 gibi bir fark var Salihlide 14 Bin gibi bir fark var Turgutluda 10 Bin in üzerinde bir fark var sonuçta aramızdaki 30 Bin 500 oy farkı bu ilçelerin toplamıyla ortaya çıkıyor. Biz hizmetlerimiz 5 sene nasıl yaptıysak bundan sonrada hizmetlerimizi devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Manisa milletvekili Erkan Ekçay da yaptığı konuşmada, "Kulalı hemşerilerimizi teşekkür ediyorum Hüseyin Kardeşimizi görevinde başarılar diliyorum" dedi.
Daha sonra törene katılan vatandaşlara kent meydanında Mevlid - i Şerif okunarak Pilav üstü kavurma dağıtıldı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.