Manisa'da Bugün

İKİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ İSTİFA ETTİ

SİYASET

Kula Belediye Meclisi'nin AK Partili üyeleri İsmail Odabaşoğlu ve Ahmet Mutaf, partilerinden istifa etti. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde AK Parti'den seçilen iki belediye meclis üyesinin, bundan sonra görevlerini bağımsız olarak yürütecekleri bildirildi.


AK Parti'den istifa eden Odabaşoğlu ve Mutaf henüz bir açıklama yapmazken; Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, meclis toplantılarında kişisel olarak hareket ettiklerini ve bu nedenle ihraçlarının gündemde olduğunu öne sürdü. Başkan Aşkın, "AK Parti tüzüğünün 116-3 ve ilgili maddeleri kapsamında, kamuoyunda gerçek dışı beyanlarda bulunarak parti yöneticileri ve üyeleri hakkında iftira ve karalayıcı haberlere neden olmaları nedeniyle, usulüne uygun alınan grup kararlarına muhalefet ettikleri de açıkça ortadadır. Muhalefet grupları ile birlikte hareket ederek AK Parti'yi sıkıntıya soktuklarından partiden ihraç edilmeleri için gerekli işlemlerin başlatılmıştı. İhraçları kesinleştiği için de partiden istifa ettiklerini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
Aşkın, "Bu da kendi takdir hakları ve tiniyetlerinin gereğidir diye düşünüyoruz. İstifa etmeleri bizleri rahatlatmıştır. En azından her vücudun safralarından kurtulması gerektiğini düşünüyoruz. Bağırsaklar temizlendiğinde insan metabolizması her zaman daha iyi çalışır. Kulamız, Belediyemiz ve AK Partimiz için hayırlı olsun" dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.