Manisa'da Bugün

İLÇELERDEN MURAT BAYBATUR'A DESTEK “SENİNLEYİZ“

SİYASET

AK Parti Turgutlu Gençlik Kolları Kurucu başkanı Murat Güzel, İl başbakanı Baybatur’a hakısz eleştirilerin yapıldığını belirterek üzerinde ‘SENİNLEYİZ’ yazılı Murat Baybatur’un fotoğraflarının yer aldığı afişleri turgutlu’nun çeşitli bölgelerine yerleştirdi.

AK Parti Turgutlu Gençlik Kolları Kurucu başkanı Murat Güzel, İl başbakanı Baybatur’a hakısz eleştirilerin yapıldığını belirterek üzerinde ‘SENİNLEYİZ’ yazılı Murat Baybatur’un fotoğraflarının yer aldığı afişleri turgutlu’nun çeşitli bölgelerine yerleştirdi.
Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ve AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ayrı ayrı açıklamalar yaparak eleştirilerde bulunmuşlar ve AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, “Biz 2011 seçimlerinde Manisa’da yüzde 47 gibi bir oy oranına sahip olmuşuz. Şimdi ise bu oran yüzde 46 oldu. Oy oranımızda bir düşüş olduğunu görüyoruz. Bu sonucu yerel seçimlerle kendi içinde kıyas ettiğimiz zaman yüzde 48 Ekmelettin İhsanoğlu, yüzde 46 Recep Tayyip Erdoğan oy almış. Aramızda 2 puanlık bir açık var. Yerel seçimlerde Ekmelettin İhsanoğlu cephesi yine Manisa’da çatıyı oluşturmuştu. Onlar da 10 Ağustos’ta seçimlerde Ekmelettin dese de oyunu düşürdüğünü görüyoruz. Yerel seçimdeki oy oranının yüzde 10 artışını dikkate almak başarılı olduğunuz anlamına gelmez” sözlerini kullanırken AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ise cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarında Manisa’da partisinin başarısız olduğunu söyleyerek “Ben başarıyı Türkiye ortalamasının üstü olarak hesaplıyorum. Yani yüzde 52’nin üzerinde bir oy almalıydık. Şu an biz Türkiye’ye bir yük olduk. Yüzde 50’nin altında hangi il oy almışsa o il Türkiye’ye yük olmuştur. Yani yüzde 52’nin üzerinde bir oy almalıydık. 50.01 oy almış olsaydık “Evet biz vazifemizi yaptık” derdik” demişti.
Yapılan bu açıklamalara tepki gösteren ve yapılan açıklamaları haksız bulduğunu belirten AK Parti Turgutlu Gençlik Kolları Kurucu Başkanı Murat Güzel “İl başkanımız ve teşkilatlarımız oldukça sıkı ve yorucu bir tempo ile hiç durmadan çalışmışlardır. İl başkanımız Murat Baybatur gece gündüz demeden partimizin adayı Recep Tayyip Erdoğan beyin seçim çalışması için Manisa’yı karış karış gezmiştir. Yapılan bu eleştirileri haksız olarak gördüğüm için Turgutlu’dan İl başkanımıza olan desteğimizi duyurmak ve yanında olduğumuzu göstermek için üzerinde SENİNLEYİZ yazılı afişlerini ilçemizde asmaya başladık” dedi. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.