Manisa'da Bugün

İŞTE MANİSA CHP'DE MİLLETVEKİLLİĞİNE BAŞVURU SAYISI

SİYASET

MANİSA'da, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesinde CHP'den 21 kişi milletvekilli aday adayı oldu. 2011 Genel Seçimleri'nde 45 olan aday adayı sayısında bu defa düşüş yaşanmasının nedenini CHP Manisa İl Başkanı Mustafa Ada, kontenjan aday ve fermuar sistemi söylentileri olarak açıkladı.

CHP'de, 7 Haziran'daki genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için başvurular 1 Mart itibariyle sona erdi. Manisa'da 21 kişi milletvekili aday adayı oldu. CHP Manisa Milletvekilleri Hasan Ören, Sakine Öz ve Özgür Özel de bir dönem daha vekillik için aday adaylığını açıklayan isimler arasında yer aldı. Kimlerin vekil adayı olacağı ise 29 Mart'ta yapılacak ön seçimle belirlenecek.

CHP Manisa İl Başkanı Mustafa Ada, 29 Mart'ta 21 milletvekilli aday adayından ilk 9'unu belirlemek için yaklaşık 21 bin partilinin sandık başına gideceğini söyledi. İlk 9 aday belirlendikten sonra hepbirlikte seçim çalışmalarını hızlandıracaklarını vurgulayan Ada, "CHP'yi Manisa'da ve ülke genelinde ilk sıraya getirmek için gece-gündüz demeden çalışacağız" diye konuştu. 

2011 genel seçimlerinde partilerine başvuran milletvekili aday adayı sayısının 45 olmasına karşın bu yılki genel seçim öncesinde bu rakamın 21'e düştüğüne dikkat çeken Ada, "Başlangıçtan kontenjansız ön seçim talebimiz vardı. Bu talebimiz yerine geldi. Ancak, kontenjan konulacağı, fermuar sistemi uygulanacağı söylentileri yayıldı. Bu bir çok kişinin aday adayının olmasına engel oldu. Ancak bu seçimde kontenjan adayı olmayacak. Fermuar sistemi uygulanmayacak. Sıralamayı CHP'li üyelerimiz belirleyecek" diye konuştu. 

29 Mart'taki önseçime girecek olan milletvekili aday adayları arasında mevcut üç milletvekili dışında şu isimler yer alacak:

"Hakan Tatar, Sabri Temel, Mehmet Yeşilyurt, Tur Yıldız Biçer, Saniye Aygül, Mustafa Başgülşen, Murat Bayramoğlu, Mustafa Çimen, İbrahim Demran, İsmail Fikirli, Nurhan Gül, Hayriye Hacet, Cahit Kaplan, Güngör Lalancı, Zerrin Mastan, Mazlum Nurlu, Kamber Oğur, Abdullah Saka."
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.