Manisa'da Bugün

Kaybeden Hep Manisa Oluyor

SİYASET

Manisa Belediyesi’nin laleli mahallesindeki alışveriş merkezi yanındaki arsada imar planı değişikliği yapılması konusu Ağustos Ayı meclisinde tartışma yarattı. Başkan Ergün, eleştirilere yanıt vererek Manisa’nın bu tutum yüzünden yıllardır bir adım öteye gidemediğini bildirdi. Ergün; “ Görüşülen madde satış değil, sadece imar planı değişikliği. Ulusal çapta belediyenin menfaatine olan bir satış neden olmasın ”dedi.

 Ağustos ayı meclisi ikinci oturumunda Laleli Mahallesi’ndeki Belediye’ye ait alanda yapılması teklif edilen imar plan değişikliği maddesi üzerine söz alan CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Erkenci, Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün ‘Magnesia yandaki araziye de talip’ sözlerini eleştirdi. AKP grubu Başkanı Ömer Faruk Çelik ile söz konusu alanda belediye hizmet binasının yapılmasını istedi. Bunun üzerine Erkenci’yi ve Belediye Meclisi’ni konu hakkında bilgilendiren Belediye Başkanı Cengiz Ergün, görüşülen maddenin satış olmadığını, yalnızca imar plan tadilatı olduğunu vurguladı. Ergün, konu ile ilgili şunları söyledi: “Bu görüştüğümüz konu, mevcut belediye alanında 8 bin 559 metrekarelik bir tapuya sahip. Arkasında da yani Saruhan Otel’in yan tarafında da 3 bin 868 metrekarelik bir belediye alanı daha var. Bizim bugün yaptığımız imar plan değişikliği ile iki parsel birleşerek 12 bin 428 metrekarelik belediye arsasına kavuşmuş oluyor. Yani iki parçanın birleştirilmesiyle tek tapu haline gelmesi kararıdır. Tabi Hüseyin Bey’in görüşlerine saygı duyuyorum ancak yanlış biliyor. Bir kere kat karşılığı satış olmaz. Ya satış olur, ya da kat karşılığı verilir. Sonuç itibariyle biz bugün burada imar planı değişikliği yapıyoruz. İlgili konular önümüzdeki günlerde Meclis’e geldiğinde tabii ki bunu yüce meclisimiz karara bağlayacaktır. Ancak bu duruma farklı bakış açılarıyla bakarsak kaybeden yine Manisa olur, o bölgenin cazibesini yok ederiz” diye konuştu.

Ulusal Duyuru Yapar Belediyenin Menfaatini Koruruz

Söz konusu arsa ile ilgili isteklilerin olduğunu Belediye Meclisi’nde ve her ortamda ifade ettiğini de sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “Neden ifade ediyorum, Manisa Belediyesi’nin menfaatleri için. Sonuçta Manisa Belediyesi’nin buradan büyük bir gelir elde etmesiyle yapacağı daha farklı yatırımlar olacağını düşünüyoruz. Tabi ki satılır, satılmaz bu sürece bağlı bir olay. Sonuç itibariyle Manisa’nın gelişimi noktasında burada yapılacak olan bir alışveriş merkezi yanında bir bütünlük sağlar. Zaten mevcut AVM ile ilgili, küçük AVM diye bunu hep söylüyoruz. AVM’lerin içerisinde 150-160’ın üzerinde dükkân sayısına sahiptir. Burada şuanda 65 tane dükkân açılmıştır. Herhalde burada da 65 tane daha dükkân olursa AVM noktasına gelmiş olacak. Birbirini tamamlayan bir proje olur. Ancak şunun da bilinmesini istiyorum, biz burayı direkt bir firmaya satacak durumda değiliz. Eğer satış kararı alınırsa, halka açık bir şekilde kamuoyunun, basının, televizyonların huzurunda, Türkiye’de yaşayan 73 milyon vatandaşın her biri bu ihaleye gelip, girme hakkına sahip olacak. Şimdiden bütün Türkiye’ye, bütün Ege’ye, bütün Manisa’ya duyurmuş olayım. Bu noktada karar alınırsa, bunu bütün medyada ulusal basında, gazetelerde, gerekli yerlerde satışa ilişkin duyurusunu yaparız. O açıdan hodri meydan. Kim gelir, Magnesia mı gelir, Redevco mu gelir, Ahmet mi gelir, Mehmet mi gelir, başka firmalar mı gelir? Sonuç itibariyle orada kaça gider? İstemediğimiz bir bedelle satışı gerçekleşirse, iptal de ederiz. Ancak bugünkü konumuz sadece imar plan tadilatıdır” diye konuştu.

 Söz konusu bölgedeki parsellerin birleşmesini ve imar değişikliğini kapsayan madde AKP ve Bağımsızların ret, CHP grubunun çekimser oyuna karşın, MHP grubunun oy çokluğuyla kabul edildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.