Manisa'da Bugün

KEMAL KILIÇDAROĞLU ÖZGÜR ÖZEL'İ YANINDAN AYIRMIYOR

SİYASET

12 Haziran 2011 seçimlerinden sonra Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekili çıkaramadığı bölgelere yönelik hayata geçirdiği “Fahri Milletvekilliği” uygulaması kapsamında Osmaniye Fahri Milletvekili olan Manisa Milletvekili Özgür Özel 23 Kasım 2013 Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Osmaniye’ye gitti.

 12 Haziran 2011 seçimlerinden sonra Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekili çıkaramadığı bölgelere yönelik hayata geçirdiği “Fahri Milletvekilliği” uygulaması kapsamında Osmaniye Fahri Milletvekili olan Manisa Milletvekili Özgür Özel 23 Kasım 2013 Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Osmaniye’ye gitti. Görevi kapsamında Osmani’ye 20. ziyaretini CHP lideri Kılıçdaroğlu birlikte gerçekleştiren Özel, uzun çalışmaların sonucunda belirlenen Belediye Başkan Adaylarının tanıtım toplantılarına katıldı.
Özel, Osmaniyelilere Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun ilk resmi aday açıklamasını Osmaniye’den yapacağı sözünü vermişti. CHP lideri de bütün ilçelerden adayların tanıtıldığı yerel seçim startını Osmaniye’den verdi. Toplamda 7 ilçenin adayının tanıtıldığı program Cumartesi sabah Adana’da başladı, Kadirli, Osmaniye, Düziçi ve Bahçe ilçelerindeki aday tanıtım toplantıları ve mitinglerle devam etti. CHP lideri Kılıçdaroğlu yol üzerindeki pek çok kahve ve köyde durarak vatandaşlarla çay içti, sohbet etti, gördüğü çocukları öptü. 4 büyük mitingin yapıldığı program kapsamında Kılıçdaroğlu hem ülkenin genel sorunlarına değindi hem de Osmaniye’nin en yakıcı sorunlarından olan işsizliğe, çiftçinin geçim sıkıntısına, hayvancılığın geldiği duruma, dış politikaya ve özellikle Osmaniyelileri mağdur eden Suriye ilişkileri ile son günlerin tartışmalı konusu olan dershanelerin kapatılmasına yönelik açıklamalarda bulundu, daha sonra tek tek adayları tanıttı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun progamına Osmaniye Fahri Milletvekili Özgür Özel’in yanı sıra iki Genel Başkan Yardımcısı ve 10’a yakın bölge milletvekili de eşlik etti. 

Osmaniye’lilerin En İyi Tanıdığı Milletvekili: Özgür Özel


Mitinglerde teker teker bütün katılanlar sayıldıktan sonra seçim otobüsünden Özgür Özel ‘Siz onu yakından tanıyorsunuz, Osmaniye Milletvekili, Osmaniye milletvekillerinin en çalışkanı, Osmaniyelilerin en iyi tanıdığı milletvekili Özgür Özel’ şeklinde tanıtılınca Osmaniyeliler büyük bir coşku ile Özel’I alkışladı. CHP Lideri de bu alkışın üzerine Özel’e ‘Arkadaşımıza verdiğimiz fahri milletvekiliği görevini Özel’in en iyi şekilde yerine getirdiği burada sizlerden aldığı alkıştan belli oluyor’ diyerek övgü dolu sözler söyledi.
 
Programın en çarpıcı yönlendirinden birisi bir önceki seçimlerde CHP’nin 48 oy aldığı Bahçe ilçesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun gece geç saatlerde hınca hınç dolu bir meydanda binlerce kişiye seslenmesi oldu. 

CHP’li Özel Osmaniye programına ilişkin yaptığı değerlendirmede;

CHP’li Özel: Sözümü tutabilmenin mutluluğu içindeyim

‘Osmaniye’ye verdiğimiz sözü tutabilmenin mutluluğu içindeyim. Ayrıca Genel Başkanımızı ilk miting olarak oy oranımızın düşük olduğu bir şehirde ağırlamak riskli bir durumdu ama alınımızın akıyla gittiğimiz bütün meydanların dolu olduğu gördük. Kalabalık ve heyecanlı bir kitle ile karşılaştık ve her yerden ‘Başbakan Kemal‘ sesleri yükseliyordu. Değil başka şehirlerden diğer ilçelerden bile kimseyi taşımadan 4 ilçede 4 ayrı miting yaptık. Meydanlar doluydu ve bunun mutluluğu içindeyim. Önümüzdeki yerel seçim sürecinde Osmaniye’de eskiye kıyasla büyük bir oy artışı bekliyorum. En azından iki belediyeyi alacağımızı, tümünde de oyumuzu yükselteceğimize yürekten inanıyorum. Görevini layıkıyla yapmış olmanın mutluluğu ile Manisa’ya dönüyorum. Adayların belirlenmesi ve ilan edilmesi kapsamında 20. kez geldiğim Osmaniye’de olduğum bugün görevimi tamamlamış bulunuyorum. Seçim sürecinde Osmaniye’ye bir başka arkadaşımıza ve bölge milletvekillerine emanet edeceğiz. Başta il başkanımıza ve Osmaniye il örgütüne yürekten teşekkür ediyorum.’ dedi.

Osmaniye İl Başkanı’ndan Özel’e Büyük Övgü

Osmaniye İl Başkanı Kemal Tabak yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

‘Genel Başkanımız bize partimizin en genç ve en çalışkan milletvekilini göndermesinden müteşekkiriz. Sayın Özel ilk geldiği günden beri enerjisi ile çalışkanlığı ve inancı ile bizi önce şaşırttı sonra bizi de inandırdı. Inanın MHP’nin ve AKP’nin ikişer vekili var ama esnafımız vatandaşımız en çok Özgür Özel’i tanıyor. Onu biliyorlar. Iki yıl boyunca bizlere burada milletvekilimiz olmadığını hiç hissettirmedi. Ne söz verdiyse tuttu. Biz onun bu yaptıklarını ve Onu unutmayacağız. Osmaniyeliler ve Osmaniye örgütünü bu Özel vekil ile tanıştırdığınız için müteşekkiriz. Yolu açık olsun, yolumuz açık olsun.’ dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.