Manisa'da Bugün

Kürt oylarını AK Parti'ye kaptırmak istemeyen HDP Sırrı Sakık'ı Manisa'dan aday gösterdi

SİYASET

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerine kısa bir süre kala HDP tarafından daha önce Manisa 1’inci sıradan aday gösterilen Lezgin Botan’ın değiştirilerek, yerine eski vekil Sırrı Sakık yazılması, Ak Parti cephesinde şok etkisi yarattı. Kürt seçmenin oyunu almak için 3. sıradan İsmail Bilen’i aday gösteren, Ak Parti’nin, “Bilen” projesi elinde patladı.
Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerine kısa bir süre kala Hakların Demokratik Partisi (HDP) tarafından 24 Haziran’da yapılacak genel seçim için daha önce Manisa 1’inci sıradan aday gösterilen Lezgin Botan değiştirilerek, yerine eski vekil Sırrı Sakık yazıldı. HDP, daha önce Van Milletvekili Lezgin Botan’ı aday gösterdiği Manisa 1’inci sırada değişiklik yaptı. Botan’ın yerine Ağrı Belediye eski Başkanı ve eski milletvekili Sırrı Sakık aday gösterildi. Sakık, genel seçim için özellikle Ağrı ve Muş’tan yoğun talep olmasına rağmen aday olmadığını, ancak partisi ile Manisalıların talebiyle adaylığı kabul ettiğini söyledi. 
BİLEN PROJESİ ELLERİNDE PATLADI
Sürpriz değişiklik Ak Parti cephesinde şok etkisi yarattı. Sırrı Sakık’ın Manisa’dan aday olması geçtiğimiz dönem Manisa’da milletvekilini kıl payı kaçıran HDP cephesinde olumlu karşılanırken, her geçen gün kan kaybeden Ak Parti cephesinde ise şok etkisi yarattı. Kürt seçmenin oyunu almak için 3. sıradan İsmail Bilen’i aday gösteren, Ak Parti’nin, “Bilen” projesi elinde patladı. Sırrı Sakık’ın, İsmial Bilen’e göre daha güçlü aday olması, Kürt seçmenin kafasını karıştırdı. Büyük bir yarışın olacağı Manisa’da, Ak Parti Kürt seçmenin oyunu alabilmek adına yeni arayışlara girdi. 
AĞABEYİ AK PARTİ’DEN ADAY ADAYI OLDU
HDP’li Sırrı Sakık’ın ağabeyi Namık Sakık, 2015 seçimlerinde Ak Parti Muş İl başkanlığına giderek, üye olmuştu. Sakık, 24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan seçimde ise Ak Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu açıklamıştı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.